НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТИМА НАЈВЕРОВАТНИЈЕ ПО КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ

Настава на факултетима у новој школској години највероватније ће ићи по комбинованом моделу, казала је данас ректорка Универзитета у Београду (УБ) проф. Иванка Поповић и навела да су прелиминарни резултати успеха испитних рокова у мају, јуну и јулу добри и да је на већини факултета пролазност на испитима иста као лане.

Поповић је рекла Тањугу да ће у наредној школској години, која почиње 1. октобра, нагласак бити на практичној настави, јер се теоријска настава лако може организовати и на даљину.
„Нова школска година ће највероватније ићи по комбинованом моделу, где ћемо највећи нагласак дати на практичне аспекте наставе зато што теоријска настава може релативно лако да се организује на даљину, док практична настава захтева присуство студената на факултетима“, навела је ректорка УБ.
Како каже, ситуација са вирусом корона брзо се мења из недеље у недељу, а факултети Универзитета у Београду спремни су да се прилагоде новонасталим околностима како би на најбољи начин сачувају студенте и запослене.

Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastava-na-fakultetima-najverovatnije-po-kombinovanom-modelu/