НАСТАВА НА ФАКУЛТЕТИМА ПО КОМБИНОВАНОМ МОДЕЛУ

Настава на факултетима Универзитета у Београду у предстојећој школској години изводиће се по комбинованом моделу наставе, одлучено је на данашњој седници Сената Универзитета.

Ректорка Иванка Поповић је рекла да ће се настава изводити у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама Кризног штаба и да ће се прилагођавати специфичностима сваког факултета.

Сваки факултет ће одредити удео уживо и онлине наставе према својим специфичностима. Препорука је да удео наставе уживо буде што већи, пре свега бруцоше, и у домену практичног рада, рекла је Поповић и додала да ће декани на дневном нивоу пратити ситуацију.

Навела је да од Министарства просвете није стигла никаква препорука и инструкција за наставу у високом образовању и нагласила да је одлука Сената неопходан оквир да би факултети могли да раде будући да се, како је рекла, епидемиолошка ситуација мења из дана у дан.

Ове године је ,ипак, мало другачије јер је део запослених и студената вакцинисан,али ситуација се усложњава због нових сојева и не може се рећи да су услови погодни у потпуности за класичну наставу, рекла је ректорка.

Председник Студентског парламента Емил Зороњић рекао да су упутили апел деканима факултета Универзитета у Београду да размотре питање одржавања што већег броја часова вежби и предавања уживо јер су, како каже, студенти много изгубили у претходна три семестра онлине наставе.

Сматрамо да је време да се пређе на уживо наставу у што већем броју часова и да би могло да се нађе решење за тај модел наставе уз ношење маски, физичку дистанцу, мање групе студената у већим учионицима…, рекао је Зороњић после седнице Сената.

И у прошлој школској години студенти факултета Универзитета у Београду пратили су наставу по комбинованом моделу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastava-na-fakultetima-po-kombinovanom-modelu/