Početna » НАСТАВЉА СЕ СПОЉАШЊЕ ВРЕДНОВАЊЕ РАДА ШКОЛА

НАСТАВЉА СЕ СПОЉАШЊЕ ВРЕДНОВАЊЕ РАДА ШКОЛА

од Паланка данас
0 Коментар

Након двогодишње паузе условљене пандемијом КОВИД19, наставља се са спољашњим вредновањем рада школа које је део система за осигурање квалитета образовања и васпитања и спроводе га просветни саветници Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Тимови за спољашње вредновање процењују квалитет рада школа у односу на стандарде (24) и показатеље (124) квалитета који су утврђени у широком консултативном процесу и представљају резултат који се очекује у кључним областима рада школа. Методологија спољашњег вредновања подразумева посету школи у трајању од најмање два дана и примену различитих евалуативних поступака и техника, а све са циљем обезбеђивања ваљаних, релевантних, објективних и мерљивих доказа о нивоу квалитета који остварује школа.

У складу са прописима, у шестогодишњем циклусу вредновања, свака школа ће добити оцену за укупни квалитет рада која се изражава на скали од 1 до 4, с тим што ова оцена није у функцији рангирања школа, већ је основа за даљи развој.

Годишњим планом спољашњег вредновања рада школа за школску 2022/2023. годину обухваћене су 274 школе, међу којима су и школе из општине Смедеревска Паланка и то су:

  1. ОШ „Милија Ракић” Церовац, Смедеревска Паланка
  2. ОШ „Брана Јевтић” Кусадак, Смедеревска Паланка
  3. ОШ „Херој Иван Мукер” Смедеревска Паланка
  4. Паланачка гимназија Смедеревска Паланка

 

 Тим за Школску управу Пожаревац

1. мр Велиша Јоксимовић

2. Драшко Грујић

3. Драган Грујић

4. Данијел Николић

5. Драгана Костић Милутиновић

6. Јасмина Ђелић

7. Весна Шапоњић

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept