НАСТАВЉАЈУ СЕ ЛЕДЕНИ ДАНИ

Из републичког-хидрометеоролошког завода најављују ледене дане до 27. јануара. Дакле, до идућег петка температура неће бити изнад нуле. И дани за нама су били хладни, са мразом и поледицом. 

Температура измерена у Паланци овог 21. јануарског дана, у 9 часова је износила -11 степени. Све је оковано ледом снег и лед који се помало отопе током топлијег дела дана су сада залеђени па претстављају потенцијалну опасност по грађане.

Тим поводом из РХМЗ је издато упозорење на ниске температуре: До 27.01. јутарња температура од -12 до -6°C, локално и око -15°C, а највиша дневна у већини места од -4 до 2°C, у местима са дужим задржавањем магле и нижа.
На подручју Паланке  До 27.01. јутарња температура од -12°С до -6°C, на ширем подручју града и нижа, а највиша дневна у већини дана испод 0°C (ледени дани). 

У понедељак у кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар. Јак ветар у кошавском подручју, на сву срећу, неће моћи да разноси снег, јер снег ових дана неће падати. Ветар ће носити све пред собом, а грађанима се саветује да тада не излазе из куће без преке потребе.

Ветар ће бити леден због изузетно ниских температура.

Посебно се саветује да у време хладног ветра облачите гардеробу која је топла, да носите шал, капу и рукавице, као и да одржавате температуру у стану како не бисте превише трошили струју.

Редакција портала Паланка данас апелује на све грађане који у хладним данима примете смрзнуте животиње на улицама да их склоне у неки заклон како би им помогли да преживе ледени талас.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastavljaju-se-ledeni-dani/