НАСТАВЉАЈУ СЕ ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИТ СЕКТОР

Национална служба за запошљавање објавила је јавни позив за набавку услуге извођења специјалистичких информатичких обука незапослених лица за тржиште рада.

Овим тендером предвиђена је обука 850 полазника, а пријављивање полазника биће обављено током фебруара. Извођење обука се планира од марта до септембра наредне године, саопштено је данас из НСЗ.

Полазници ће на курсевима моћи да науче основе програмских језика Јава, Фронт-Енд, Wеб и ПХП програмирање, а имаће прилику и да се укључе у две нове врсте обука, у односу на последњи круг: обуке за систем администратора и обуке за софтверско тестирање са основама програмирања.

Обуке ће се спроводити у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Зрењанину, али и у четири нова града у односу на претходни круг: Врању, Сремској Митровици, Сомбору и Крушевцу.

Тренутно је у току претходни циклус обука који похађа око 700 полазника.

Након успешне реализације пилот-програма преквалификација за ИТ, који је покренут на иницијативу председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, као и наставка овог програма у још две фазе преквалификација, Влада планира нове програме, наводи се у саопштењу.

Главни критеријум за одабир понуђача је број пракси које нуде за полазнике и квалитет наставног кадра.

Обзиром да ИТ сектор у Србији расте за преко 25 одсто годишње, потражња за кадровима из ове области је изузетно велика.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastavljaju-se-prekvalifikacije-za-it-sektor/