НАСТАВНИЦЕ СУЗАНА И АНЂЕЛА ИЗ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ УЧЕСНИЦЕ КОНКУРСА „МАГИЈА ЈЕ У РУКАМА НАСТАВНИКА“

НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва  „Connecting“ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређење образовања и васпитања, и Републичким секретаријатом за јавне политике, и уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) расписали су Kонкурс за избор најбољих примера наставе на даљину под називом „Магија је у рукама наставника“.

Нове околности и промене које се дешавају подстичу нас да им се стално прилагођавамо и да константно учимо. Kако се део образовног процеса који је функционисао у учионицама преко ноћи „преселио“ у е-простор, изазов да му се прилагодимо је велики, али отвара и огромну могућност за креативност и нове идеје.

Стручни жири изабраће најмање три најбоља примера наставе на даљину који ће бити награђени на основу унапред дефинисаних критеријума, уз могућност додељивања и додатних признања. Посебна награда публике биће додељена на основу онлајн гласања публике на страници www.јпд.рс/онлине-настава.

На конкурсу учествују и две наставнице ОШ „Вук Краџић“ из Смедеревске Паланке, тако да им можете помоћи својим гласовима на линку горе, то су Анђела Невенкић наставник француског језика са пројектом  „Временске прилике на француском језику – занимљива и прилагођена тема онлајн“ настави и наставник Сузана Димитријевић „Читамо и пишемо дечије часописе“.

Онлајн дискусија Другарска реч

Циљ и исходи наставе

– да редовно читају, истражују и пишу дечије часописе
– да се оспособе да прикупљају, анализирају и критички процењују информације
– да савладају граматичке садржаје
– да негују културу изражавања
– да ефикасно и критички користе научна знања и технологију, уз показивање одговорности према свом животу, животу других и животној средини
-да самостално уче
– да критички мисле
– да формирају ставове, уверења и систем вредности

 Франуски језик он-лајн

Циљ и исходи наставе

Циљ је био коректан изговор речи и реченица које се користе за представљање годишњих доба и временских прилика.
Исходи: да ученици знају на основу цртежа или слике да представе одређено годишње доба и временске прилике на француском језику, да умеју правилно да изговарају речи и кратаке реченице на француском језику везане за наведену тему.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nastavnice-suzana-i-andjela-iz-os-vuk-karadzic-ucesnice-konkursa-magija-je-u-rukama-nastavnika/