Početna » НАУKА ДОKАЗАЛА: МУШKАРАЦ НАЈЕПШЕ ЖИВИ ПОРЕД ЖЕНЕ KОЈА МУ СТАЛНО “ЗВОЦА”

НАУKА ДОKАЗАЛА: МУШKАРАЦ НАЈЕПШЕ ЖИВИ ПОРЕД ЖЕНЕ KОЈА МУ СТАЛНО “ЗВОЦА”

од Паланка данас
0 Коментар

Kада се говори о звоцању, онда се о њему углавном говори у негативном контексту и везује за жене. Ваљда зато што жене имају развијенију способност говора. Или се тако чини, јер некад понављају једно те исто сто пута. Али хеј, има нас и које смо врло креативне у звоцању, па иако углавном вербално обрађујемо исте теме, у својим звоцањима користимо различите аргументе. Чисто да не буде досадно и да држи пажњу.

Последњих дана наишла сам на гомилу текстова (варијација једног-истог) како је женско звоцање опасно за мушкарце и како им скраћује живот. Kао и све друге ствари које читамо, и ова је само мува претворена у слона. Заправо, истина је сасви другачија. Нећете веровати, женско звоцање је заправо здраво за мушкарце и овом приликом ћу да наведем неколико примера.

Боље памћење.Звоцање се углавном своди на понављање једних те истих ствари које мушкарци из неког разлога не могу да утуве у главу. Чест предмет звоцања су духови из прошлости, ствари које су могле да буду урађене а нису, речи и ситуације коју су се могле избећи или рећи и слично. Логичан избор теме – прошлост просто не можете поправити.

Овакво звоцање побољшава меморију вашег мушкарца који би, без сталног подсећања, једноставно заборавио неке тренутке из свог живота. Побогу, живот је само један! Зар да заборавите његове детаље.

Сигурно се сећате оне чувене реченице у школи „Понављање је мајка знања“. Жене понављају једне те исте ствари како би их сачувале од заборава и на тај начин побољшавају способност памћења свог мушкарца. Не верујете ми? Питајте мушкарце око чега им жена највише звоца и набројаће вам те ствари к’о из топа. Питајте их када дете треба да пије сируп за кашаљ, како се зове учитељица и у коју смену им дете иде ове недеље и …пробаће да погоде.

Боља концентрација. Реално, мушкарци који слушају свакодневна звоцања, само се праве да слушају. Или се и не праве – просто се искључе и удубе у нешто друго. Јер, ако нисте знали, ретки су мушкарци који могу да прате две или више ствари ођендом. То значи, ако не слушају звоцање, дубоко су концетрисани на нешто друго, било да је то научно-образовни програм на ТВ-у или страница о култури у дневним новинама. Дакле, осим што уздиже његово културно и опште образовање, звоцање врло ефиксано побољшава способност мушкарца да се фокусира на оно што ради.

Смањује могућност појаве Алцхајмерове болести. Према неким студијама, самоћа повећава ризик оболевања од Алцхајмерове болести. Звоцање је ипак корисније. И сасвим је логично, јер жене сталним звоцањем просто активирају рад мушког мозга на било који начин, подсећају га, терају га да смишља изговоре и оправдање и побољшавају памћење.

Развија способност невербалних метода комуникације. Уколико је редовно подвргнут звоцању док се излежава после посла гледајући ТВ (док његова жена после посла услед кућних и породичних обавеза нема ту привилегију и због тога почиње да звоца) мушкарац ће да развије способност праћења и разумевања ТВ садржаја на основу читања са усана и праћења гестова и говора тела. Тиме женско звоцање значајно утиче на развој разумевања невербалне комуникације код мушкараца.

Социјализација. У безглавом бекству од звоцања, многи мушкарци заврше у кафани. Знате већ да се по кафанама упознају разни људи и завршавају најразличитији послови. Никад се не зна када мушкарац у кафани може да налети на човека који ће покретом прста да унапреди његову каријеру. Напредак и доказивање увек су одличан начин за јачање самопоуздања алфа мужјака, а самим тим смањује шансе за развој депресије, па ето још једне корисне последице звоцања.

Активнији живот. Последњи, али не најмање важан начин на који женско звоцање може позитивно да утиче на мушкарца јесте подстицај да воде активан живот или да се баве неким хобијем. Често, не би ли побегли од целодневног звоцања, мушкарци почињу да брину о свом здрављу и мршављењу , лошем холестеролу и почињу да се баве неком физичком активношћу – иду у теретану, на фудбал, на трчање… Треба ли да набрајам зашто је активан живот добар за здравље? Треба ли да нагласим опет да је женско звоцање заправо здраво за мушкарце и продужава им живот?

Они који из неког разлога не могу да се баве физичком активношћу, често се баве неким хобијем, постају стручњаци за поправљање аутомобила, пегли, варење, обраду дрвета. Дакле, бонус предност звоцања је утицај на мушку продуктивност.

Да закључим – није истина да женско звоцање скраћује мушки живот. Напротив, продужава га!

О ефектима мушког звоцања женама (типа „Ручак ти је опет загорео“, „Kад си задњи пут обрисала прашину“ „Имаш паучину у оном ћошку“….) опсежне студије и текстови још нису написани…

Извор: Скитарник

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept