Početna » НЕ ОТВАРАЈТЕ „СПАМ“ ПОРУКЕ-МУП РАДИ НА ОТКРИВАЊУ ПОЧИНИЛАЦА

НЕ ОТВАРАЈТЕ „СПАМ“ ПОРУКЕ-МУП РАДИ НА ОТКРИВАЊУ ПОЧИНИЛАЦА

од Паланка данас
0 Коментар

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала и Секторa за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије у сарадњи са  Вишим јавним тужилаштвом у Београду, Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал раде на идентификацији учинилаца који масовно шаљу поруке познатије као “спам“, које су послате на велики број електронских адреса државних установа и других правних субјеката, као и приватних лица, у којима се прималац обавештава да се наводно против њега води поступак у вези са педофилијом као и другим кривичним делима.

У злонамерним мејловима, који су послати са Google сервера, у прилогу електронске поруке налази се документ у пдф формату у којем су потписници ових порука непозната лица, која се лажно представљају као начелници управа или команданти јединица у Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Такође, у овим порукама од примаоца се захтева да у одређеном року одговори на примљени мејл, у противном му се прети поступком пред тужилаштвом или претњом да ће наводну педофилију пласирати у медије.

Неки од конкретних прималаца наведених мејлова су библиотека у Житишту, МЗ „Вељко Влаховић“ у Зрењанину, Прекршајни суд у Чачку, више школа широм Србије, центри за социјални рад, али и велики број приватних лица.

Министарство унутрашњих послова апелује на све евентуалне примаоце да не отварају прилоге из оваквих мејлова.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept