Početna » НЕ ВОЗИТЕ АУТОМОБИЛ КРОЗ ВОДУ, ШТЕТА МОЖЕ БИТИ КАТАСТРОФАЛНА: Поправка кошта колико и ауто

НЕ ВОЗИТЕ АУТОМОБИЛ КРОЗ ВОДУ, ШТЕТА МОЖЕ БИТИ КАТАСТРОФАЛНА: Поправка кошта колико и ауто

НА УЛИЦАМА Новог Сада прекјуче су снимљене драматичне сцене. Цео град је поплављен после јаке кише, а на неким местима је ниво воде био виши чак и од једног метра.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Они који су у тренутку падавина били на улици били су збуњени. Ко је био у колима, није имао куд. Један Новосађанин је чак угрозио своју безбедност тако што је возио право у „дубину“. Иако је видео да му хауба нестаје из видокруга, он није имао намеру да стане. Заустављали су га сиренама ватрогасци и полиција, путем мегафона су му наредили да се врати.

Осим што се овако може угрозити живот, може доћи и до трајног оштећења возила. А на томе се доста пише по мрежама. Тако људи пишу:

– Не возите кроз воду. Десиће се хидроудар, отићи ће мотор у мајчину, можете да баците кола. Јер генералка на неким кошта више од самих кола. Зауставите возило. И немојте га поново стартовати.

А потом је појаснила:

– Кад вода уђе у усисни разводник и развали мотор. То ти је једини отвор куда нешто споља може да уђе у мотор. Обично људи возе и мисле неће се десити. Па деси се – и закључила:

– Неки су тврдоглави и мисле може ауто кроз воду. Не може. Нису то амфибије. А по каску се не плаћа. Да не буде забуне.

Људи су даље делили своја искуства и мишљења:

– Добро је имати посебан део (сноркел) који се монтира на кола да би могла кроз високу воду.

– 2014. кад су биле поплаве човек вози полако поред Сајма и поред њега да ли с неким џипом или комбијем пун гас, подигне талас и овај ни крив ни дужан усисао воду и ћао. Само шлеп до сервиса и други мотор.

– Мој другар тако фасовао у релативно малој бари на улици, брзо улетео и форд, који има ниско усисник за ваздух, само стао… отишло пар хиљада евра за генералку.

– Ја се увек питам, када видим како људи возе кроз воду, да ли не знају или их баш брига.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept