Početna » НЕ ВОЗИТЕ АУТОМОБИЛ КРОЗ ВОДУ, ШТЕТА МОЖЕ БИТИ КАТАСТРОФАЛНА: Поправка кошта колико и ауто

НЕ ВОЗИТЕ АУТОМОБИЛ КРОЗ ВОДУ, ШТЕТА МОЖЕ БИТИ КАТАСТРОФАЛНА: Поправка кошта колико и ауто

НА УЛИЦАМА Новог Сада прекјуче су снимљене драматичне сцене. Цео град је поплављен после јаке кише, а на неким местима је ниво воде био виши чак и од једног метра.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Они који су у тренутку падавина били на улици били су збуњени. Ко је био у колима, није имао куд. Један Новосађанин је чак угрозио своју безбедност тако што је возио право у „дубину“. Иако је видео да му хауба нестаје из видокруга, он није имао намеру да стане. Заустављали су га сиренама ватрогасци и полиција, путем мегафона су му наредили да се врати.

Осим што се овако може угрозити живот, може доћи и до трајног оштећења возила. А на томе се доста пише по мрежама. Тако људи пишу:

– Не возите кроз воду. Десиће се хидроудар, отићи ће мотор у мајчину, можете да баците кола. Јер генералка на неким кошта више од самих кола. Зауставите возило. И немојте га поново стартовати.

А потом је појаснила:

– Кад вода уђе у усисни разводник и развали мотор. То ти је једини отвор куда нешто споља може да уђе у мотор. Обично људи возе и мисле неће се десити. Па деси се – и закључила:

– Неки су тврдоглави и мисле може ауто кроз воду. Не може. Нису то амфибије. А по каску се не плаћа. Да не буде забуне.

Људи су даље делили своја искуства и мишљења:

– Добро је имати посебан део (сноркел) који се монтира на кола да би могла кроз високу воду.

– 2014. кад су биле поплаве човек вози полако поред Сајма и поред њега да ли с неким џипом или комбијем пун гас, подигне талас и овај ни крив ни дужан усисао воду и ћао. Само шлеп до сервиса и други мотор.

– Мој другар тако фасовао у релативно малој бари на улици, брзо улетео и форд, који има ниско усисник за ваздух, само стао… отишло пар хиљада евра за генералку.

– Ја се увек питам, када видим како људи возе кроз воду, да ли не знају или их баш брига.

Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept