НЕДЕЉА ЕКОЛОГИЈЕ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

У ОШ „Олга Милошевић” протекла недеља била је у знаку екологије. Нахрањене су птице, али и дечија радозналост, рециклирани су материјали, али и дечији осмех, причало се о обновљивој енергији, а направили су непресушне и трајне изворе знања.

Још једном смо схватили да су дечија срца жељна истинске љубави и знања о свету и природи. Низом едукативних, занимљивих активности ученицима смо усадили навике и знања о еко понашању. Кроз амбијенталну наставу на Микуљи, деца су поставила тридесетак кућица за птице, обезбедивши им на тај начин зимски дом. Одгледан је кратак филм о хигијени руку, али је снимљен и едукативни спот о правилном начину за прање руку.

 

Најуспешнији радови на конкурсу „Јабука=здравље“ награђени су корпама воћа. Када је у питању разредна настава прво место освојила је Петра Павковић, друго место Јован Радошевић, а треће место Ива Ћертић. У конкуренција ђака од петог разреда, Сара Цветковић је заузела прво, Анастасија Ковачевић друго, а Ивона Станковић треће место. Деца су још чистила своје окружење, посетила пијацу, правила здраве коктеле и гледала интерактивну презентацију о здравој храни. Децо, мислите на своју будућност, чувајте здравље и брините се о природи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nedelja-ekologije-u-os-olga-milosevic/