НЕГУЈМО СРПСКИ ЈЕЗИК

Министарство културе и информисања Србије саопштило је да се од понедељка, 21. јануара, акција “Негујмо српски језик” наставља у два нова програмска облика.  

Од понедељка ће на билбордима широм Београда бити изложени постери са изабраним народним пословицама и загонеткама који на ефектан начин сведоче о значају српског језика.

Такође, током фебруара, у највећим градским центрима земље одржаће се “Караван културе говора”, који ће, уз друге стручне сараднике, водити француски хуманитарац Арно Гујон, до сада осведочени сарадник акције “Негујмо српски језик”.

Акција “Негујмо српски језик“, која се бави неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, организована је у априлу 2015. године на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотеке града Београда, подсећа се у саопштењу српског Министарства културе.

Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. године акција је проширена на државни ниво, уз учешће Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и РТС-а.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/negujmo-srpski-jezik/