Početna » НЕМА ВИШЕ ПЕЧАТА У ПАСОШИМА: Уводи се ЕЕС систем, биће скенирани ОВИ подаци о ПУТНИЦИМА

НЕМА ВИШЕ ПЕЧАТА У ПАСОШИМА: Уводи се ЕЕС систем, биће скенирани ОВИ подаци о ПУТНИЦИМА

Нови систем је повезан са предстојец́им Европским системом информација и ауторизације путовања (ЕТИАС), за који се очекује да ц́е бити имплементиран у новембру

од Паланка данас
0 Коментар

Носиоци пасоша земаља бивше Југославије које нису чланице Европске уније више нец́е имати печат путне исправе на аеродрому приликом уласка или изласка из држава чланица блока које су део шенгенског простора.Познат као систем уласка/изласка (ЕЕС), информације о уласку и изласку у ЕУ биц́е аутоматски евидентиране кроз нови аутоматизовани систем.

Нови систем је повезан са предстојец́им Европским системом информација и ауторизације путовања (ЕТИАС), за који се очекује да ц́е бити имплементиран у новембру.

„ЕЕС ц́е заменити постојец́и систем ручног печатирања у пасоше, који је дуготрајан, не пружа поуздане податке о граничним прелазима и не дозвољава систематско откривање оних који прекораче боравак“, саопштила је Kомисија ЕУ за миграције и унутрашње послове.

Систем ц́е бележити специфичне податке о путницима, укључујуц́и њихово име, отиске прстију, слику лица, врсту путне исправе, датум и место уласка, датум и место изласка, као и период њиховог боравка у шенгенској зони.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept