Početna » НЕМА ВИШЕ СОЦИЈАЛЕ, НЕЗАПОСЛЕНИ МОРАЈУ ДА ПРИХВАТЕ ПОСАО Ево шта све чека грађане У ОВОЈ “ЗЕМЉИ СНОВА”

НЕМА ВИШЕ СОЦИЈАЛЕ, НЕЗАПОСЛЕНИ МОРАЈУ ДА ПРИХВАТЕ ПОСАО Ево шта све чека грађане У ОВОЈ “ЗЕМЉИ СНОВА”

Незапослени грађани који одбију посао у Немачкој више неће добијати помоћ у облику грађанске накнаде до два месеца, најавио је немачки министар рада Хубертус Хајл.

од Паланка данас
0 Коментар

Савезна влада Немачке жели да укине новчану накнаду од 563 евра месечно до два месеца за људе који одбију „разумне послове“. Немачки министар рада Хубертус Хејл очекује да ће најмање 150.000 прималаца помоћи бити погођено, извештава немачки лист Билд.На питање листа шта ће се дешавати након истека два месеца, односно може ли се некоме ко одбије да ради поново укинута ова бенефиција, лист пише да може.

„Потребна је нова понуда за посао за даље смањење“, рекла је портпаролка Хајла.

Према нацрту закона Федералног министарства за рад и социјална питања, примаоцима бенефиција који не желе да раде може се потпуно укинути помоћ на два месеца ако одбију разуман рад, чак и у случају поновљеног случаја, сазнаје Билд.

Ако прималац ове бенефиције поново „намерно одбије“ понуду за посао након што је бенефиција поништена и у овом тренутку је испуњен услов релевантне претходне повреде дужности у периоду од годину дана, може се утврдити и применити нови циклус одузимања помоћи, наводи се из Министарства.

Како се наводи, треба напоменути да „повлачење бенефиција ступа на снагу тек у месецу након утврђивања конкретног одбијања рада“.

Стога, у пракси, чак и они који нису вољни да раде често ће имати периоде добијања пуног износа бенефиције.

Мере штедње

Очекује се да ће та уредба донети уштеду од око 170 милиона евра годишње – и то 150 милиона за савезну владу и 20 милиона за општине. Притом не би требало да буде укинута помоћ која се даје за становање и грејање, пише Дојче Веле.

Како наводе, поред тога, укида се и тзв. бонус на социјалну помоћ од 75 евра месечно који је уведен за даље усавршавање незапослених, али оног које нема за циљ стицање стручне дипломе. Очекује се да ће то донети додатну уштеду од сто милиона евра. Обука која има за циљ стицање стручне дипломе и даље ће се подржавати са 150 евра месечно.

„Семафорска влада” је у понедељак и званично одлучила о мерама штедње.

Бундестаг би требало да потврди сагласност до почетка фебруара, када би требало да ступа на снагу.

Те мере штедње су неопходне јер, према ранијој пресуди Савезног уставног суда, влада мора да надокнади финансијски недостатак од око 30 милијарди евра у основном буџету, као и у Фонду за климу и трансформацију, наводи ДВ.

Упркос протестима, укидају се субвенције за дизел пољопривредницима

Од маја ће тако бити повећане таксе на авионске карте. У зависности од крајње дестинације путовања, она би требало да порасте за готово петину – на 15,53 до 70,83 евра по путнику.

Такса на карте наплаћиваће се свим путницима који полећу са немачких аеродрома. Доплату ће морати да плате авио-компаније, али оне ће то моћи да пребаце на терет путника. На основу тога влада у Берлину ове године очекује додатни приход од око 400 милиона евра.

Влада је такође остала и при одлуци о веома контроверзном смањењу субвенција у области аграра – и то упркос протестима пољопривредника. Реч је постепеном укидање пореских олакшица за дизел.

„То је посебан допринос смањењу субвенција које штете клими“, наводи се у Нацрту владе. Пољопривредници су до сада могли да добију делимичан поврат пореза на енергију за дизел, уз надокнаду од 21,48 центи по литру, наводи овај лист.

Подсетимо, ово је изазвало такозвану „недељу беса“ приликом које пољопривредници, али и остали привредници, на уличним протестима покушавају да се дигну глас и изборе против планираних (а сада делимично повучених) резова у пољопривредном сектору.

ТелеграфPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept