Početna » НЕМАЧКА УДВОСТРУЧУЈЕ БРОЈ ВИЗА ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН: Добитници су и Срби, ово је ДАТУМ

НЕМАЧКА УДВОСТРУЧУЈЕ БРОЈ ВИЗА ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН: Добитници су и Срби, ово је ДАТУМ

Следећа регистрација за листу термина отвара се 7. маја

од Паланка данас
0 Коментар

Држављани Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније уживаће привилегован приступ тржишту рада Немачке од 1. јуна 2024. године, према Уредби о западном Балкану.То је због тога што је Немачка одлучила да удвостручи број виза које ће држављанима ових шест земаља добијати у сврху рада годишње на 50.000, које ће од јуна 2024. године издавати Федерална агенција за рад, преноси „SchengenVisaInfo“.

Регулатива за земље Западног Балкана била је ограничена до краја 2023. године. Међутим, након развоја новог Закона о квалификованој имиграцији, Немачка је одлучила да промени правила за ове националности. Како је објашњено из немачке амбасаде, нова правила ће се благовремено делити, а до тада ће се сви термини и даље додељивати путем система лутрије.

Следећа регистрација већ од почетка маја

Следећа регистрација за листу термина отвара се 7. маја.

Држављанима Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније дозвољен је улазак у Немачку ради рада на основу Уредбе о Западном Балкану.

Међутим, пошто је интересовање ових националности за добијање радних виза за Немачку било велико откако је уредба ступила на снагу, Немачка је одлучила да одобри термине за визу на основу среће.

Немачке амбасаде у ових шест земаља Западног Балкана успоставиле су месечни систем извлачења лутрије који насумично бира појединце којима ће бити дозвољено да закажу термин за подношење захтева за визу.

Наредна регистрација за термин за радну визу за Немачку у складу са Уредбом о Западном Балкану биће отворена ове среде, 7. маја 2024. године, а биће затворена после недељу дана, 14. маја 2024. године.

Током овог седмодневног периода, сви из Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније могу да се региструју и нема потребе да се процес регистрације завршава преко посредника или других агенција јер је то једноставно.

Више од 70 хиљада радника Западног Балкана забележено прошле године

Кандидати морају имати на уму да им је дозвољено да се региструју само једном. Штавише, не могу накнадно мењати податке, а такође им није дозвољено да пренесу свој термин на другу особу.

Оне које покупи систем лутрије обавештавају немачке власти и они ће тада моћи да се подвргну процесу подношења захтева за визу.

На основу Уредбе о Западном Балкану, подаци показују да је око 76.000 држављана Србије, Босне и Херцеговине, Косова, Црне Горе, Северне Македоније и Албаније крајем 2023. године имало дозволе у ​​Немачкој.

Ово је представљало повећање од 22 одсто у односу на 2022. године када је Немачка имала око 62.000 радника који су имали дозволе из ових земаља.

Већину чинили косовски држављани

Према немачком савезном заводу за статистику, Дестатис, косовски држављани су чинили највећу групу радника у Немачкој према овој уредби на крају 2023. године.

До краја ове године очекује се и да ће Немачка регистровати велики број радника из земаља Западног Балкана по истом пропису, који је новим Законом о квалификованој имиграцији постао трајни.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept