Početna » НЕМАЊА ДЕВИЋ И МИЛО ЛОМПАР ПРВИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ “ДИМИТРИЈЕ БОГДАНОВИЋ”

НЕМАЊА ДЕВИЋ И МИЛО ЛОМПАР ПРВИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ „ДИМИТРИЈЕ БОГДАНОВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар

Први добитници награде „Димитрије Богдановић”, коју Научно удружење за развој српских студија из Новог Сада додељује ауторима најбољих књига у области хуманистичких и друштвених наука, су др Мило Ломпар за књигу Црњански и светска књижевност (за науку о књижевности и језику) и др Немања Девић за књигу За Партију и Тита (за област историографије).У конкуренцији 135 наслова, одлуку о добитницима награде донео је жири који су чинили др Слободан Антонић, др Мирјана Бојанић Ћирковић, др Драгана Бедов, др Јана Алексић и др Борис Булатовић (председник).

У најужем избору за овогодишњу награду нашле су се и књиге Корени Великог рата и нацизма др Слободана Вуковића, Књига о Лондону др Часлава Николића, Агон и меланхолија др Горане Раичевић и Идентитет и интегритет српског језика на Косову и Метохији др Митре Рељић. Награда ће бити уручена добитницима у фебруару 2023. године.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept