НЕНАД Ј. РИСТИЋ (1955-2017)

Након тешке болести у Паланци је преминуо Ненад Ј. Ристић, познати новинар и уредник РТС-а.

Ненад Ристић је рођен у Паланци 1955 године, где завршава основну школу и матурира у Паланачкој гимназији. Потом завршава студије на Филолошком факултету на групи Југословенска и општа књижевност, након чега је и магистрирао театрологију.

Новинарством почиње да се бави у Паланци, као главни и одговорни уредник листа СОУР Гоша, сарадник је Радио Новог Сада, Радио Београда, Танјуга. Оснивач је и  ТВ Гоше  где је био главни и одговорни уредник.

Деведесетих прелази у Београд. Са места новинара у експерименталном програму Радио-телевизије Југославија именован је за главног и одговорног уредника Информативног програма Ју инфо канала. 

Врло брзо, показао је организационе и водитељске способности и постао једно од најпопуларнијих лица тадашњег медијског простора у Србији. Као театролог и стручњак за књижевност, у тамошњој редакцији за културу покренуо је својеврсни културни дневник, емисију „Сцена“.

Крајем 2003. прелази на РТС. Био је уредник Другог и Трећег дневника, коментатор најважнијих преноса и политичких догађаја.

Од 2008. је одговорни уредник Редакције дописништава. Унапредио је ту мрежу и технолошки и кадровски, а њену емисију „Ово је Србија“ сврстао међу најгледаније.

У време школовања био је и добар спортиста, кошаркаш КК Младости као и члан ансамбла Градског аматерског позоришта у Паланци.

Бавио се и публицистиком и објавио је више монографија. Добитник је Златне значке КПЗ Србије.

Сахрана Ненада Ј Ристића биће у суботу 29. априла у 12 часова на Старом гробљу у Паланци.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nenad-j-ristic-1955-2017/