НЕПОЗНАТИ „УМЕТНИК“ ОШТЕТИО ФАСАДУ ТЕК ОКРЕЧЕНЕ ОШ ХРШ

fasada2Током ноћи, петак на суботу, у школском дворишту ОШ „Херој Радмила Шишковић“ непознати починилац је црном спреј фарбом оставио поруку, графит, на фасади тек окречене и сређене школе.  Коме је порука упућена и шта је „писац“ хтео да каже ствар је дискусије али начин и место на коме је остављена није за дискусију и надамо се да ће се спровести истрага открити починилац и једном ставити тачка на бахатост појединаца који сматрају да могу вечито некажњено да уништавају приватну и државну имовину. 

Ако нисмо у стању да сачувамо оно мало лепог у овом граду, поставља се питање сврсисходности било каквог покушаја да живот у нашој Паланци учинимо пријатнијим и лепшим. Поред свих недаћа са којима се свакодневно сусрећемо. рупе по улицама, несташице воде, незапосленост… да ли је потребно да на овај начин исказујемо своје мисли и жеље. 

У Београду је прошле године донет пропис којим се „графитери“ санкционишу новчаним казнама од 5.000 до 20.000 динара и друштвено корисним радом током којег морају, између осталог, да обришу своје и туђе радове. Берлин има групе федералних и градских полицајаца које кажњавају починиоце у висини до 50 до 200 евра, а када обришу графит казна им се опрашта. У Лондону је казна 80 фунти и они имају честе акције усмерене на спречавање писања графита, док је у Мадриду 500 евра уз казну брисања. 

Наравно све ово се примењује уколико се ухвати починилац, али ми смо мали град и што се каже сви се знамо, тако да ни починиоци оваквих дела не могу остати дуго непознати па би требало да се санкционишу и то би умањило креативни набој код појединаца.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nepoznati-umetnik-ostetio-fasadu-tek-okrecene-os-hrs/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

    • čuvari reda i zakona on 31/10/2016 at 20:56

    Problem je u ovom gradu što više nema ko da sankcioniše počinioce U gradu rade samo advokati po zakonu i to za debele pare. Ubiješ čoveka i oni pronađu rupu u zakonu da nije ubijen.

  1. Strasno,prosvetni sam radnik u svakoj skoli gda sam radila grafiti.pronaci krivce i kazniti ih duplo ,ma i malo u corci da odleze da se opamete

  2. Da prijavi ih i kazniti i da okrece to

    • Aleksandar on 31/10/2016 at 08:42

    Pronaci budalu! Skola ima video nadzor. Kazniti ga tako da mu i pisanje po papiru vise ne padne na pamet! Sramota.

Komentari su onemogućeni.