Početna » НЕРАДНИ ДАНИ СУ ПРЕД НАМА: Ево ко ће и како радити за Сретење

НЕРАДНИ ДАНИ СУ ПРЕД НАМА: Ево ко ће и како радити за Сретење

СРЕТЕЊЕ односно Дан државности Србије, државни празник, празнује се 15. и 16. фебруара. Нерадни дани "падају" у четвртак и петак, што посебно радује ђаке, с обзиром на то да ће имати мини распуст који ће трајати до понедељка, али и све оне који тих дана не раде, па ће заједно са суботом и недељом имати леп продужени викенд.

од Паланка данас
0 Коментар

Цака је у томе што су ове године током државног празника нерадни четвртак и петак, 15. и 16. фебруар, те је идеално за спајање са викендом. Наравно, ако радите у државној служби, већини јавних предузећа, банкама, поштама, школама, вртићима… На другој страни, они који раде код приватника тешко да ће добити мини-одмор, већ ће радити по уобичајеном радном времену, као што је случај са скоро свим продавницама, супермаркетима, тржним центрима, угоститељским објектима…Ако нешто треба да завршите на општинским, градским или републичким шалтерима, баш као и у банкама или поштама, данас вам је последњи дан да то учините или ћете морати да чекате понедељак 19. фебруар!

На другој страни, не морате да бринете за куповину, било основних животних намирница или мало већи шопинг. Градски превоз ће у четвртак и петак функционисати по редукованом, недељном реду вожње, таксисти ће наплаћивати другу, скупљу тарифу, али ће зато паркирање у зонираним деловима града бити бесплатно 15. и 16. фебруара.

Школе и вртићи

Ђаци ће од четвртка бити на четвородневном мини-распусту, па ће се у школске клупе вратити у понедељак 19. фебруара. Ово се односи како на основце, тако и на средњошколце, и то у целој Србији.

Када су вртићи у питању, они ће бити затворени у четвртак 15. и петак 16. фебруара, па ако морате да радите, бићете принуђени да се сналазите са “бака сервисом” или неком другом опцијом.

Радно време тржних центара

Како сазнајемо од београдских тржних центара, ту неће бити измена током празничних дана. Сви тржни центри у престоници радиће уобичајено 15. и 16. фебруара, од 10 до 22 сата, а биоскопи и центри забаве и дуже, према уобичајеном радном времену.

Претпоставља се да ће баш тих дана државног празника бити и веће посете јер ће људи имати више слободног времена. Потпуно уобичајено радно време имаће и биоскопи у тржним центрима.

Радно време супермаркета

Према наводима из Секретаријата за привреду, привредни субјекти који обављају занатску и трговинску делатност на територији града Београда морају да раде током ова два празнична дана. Правила су оваква:

– 14. фебруара – дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана (хипермаркети, супермаркети, мини-маркети и слично) морају да раде најмање од 9 до 18 часова;

– 15. фебруара (Сретење, четвртак) – дежурни продајни објекти могу да буду затворени;

– 16. фебруара – дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 часова.

Међутим, реалност је потпуно другачија. Као и претходних година на Дан државности, скоро сви супермаркети ће имати уобичајено радно време, дакле нема празновања!

Радиће 73 дежурне поште широм Србије

У четвртак и петак 15. и 16. фебруара радиће 73 дежурне поште у Београду и свим већим градовима и туристичким центрима, као и поште на граничним и административним прелазима.

Оба дана празника, београдска Главна пошта у Таковској 2, поште на граничним прелазима Батровци, Шид, Сремска Рача, Чукарка и Хоргош, и административним прелазима Јариње и Брњак радиће непрекидно. Пошта на граничном прелазу Градина дежураће од 7 до 18.30 часова.

(Блиц)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept