Početna » НЕСРЕЋА НА САВИ УПАЛИЛА АЛАРМЕ: Речна полиција упутила важан апел свим грађанима – “То је апсолутно забрањено!”

НЕСРЕЋА НА САВИ УПАЛИЛА АЛАРМЕ: Речна полиција упутила важан апел свим грађанима – „То је апсолутно забрањено!“

РИЗИК од опасности за незгоде које доноси купање и пловидба на рекама повећан је током летњих месеци. Командир речне полиције Милош Костић навео је да је пловидба грађана на рекама у последњих неколико година знатно интензивнија и да је кршење прописа у знатно већем обиму.

За трећом особом која је доживела незгоду у петак у судару чамца и теретног брода и даље се трага.

Један мушкарац је допливао до обале, а женска особа се удавила и извучена је из воде у суботу у три ујутру.Утисак командира полицијске испоставе за безбедност на рекама ПУ Београд Милоша Костића је да учесници нису довољно свесни ризика који влада на рекама.

– Наши грађани морају да воде рачуна о правилима пловидбе, да поштују пловидбене знакове и да пре свега плове ван пловног пута како не би угрожавали пловидбу теретних бродова чији саобраћај је знатно интензивнији током целе године – нагласио је Костић.

Честа је појава на градским рекама да грађани чамцима дођу на средину и онда скачу и купају се.

– То је апсолутно забрањено. Ако се купамо током пловидбе, може доћи до угрожавања безбедности. Елиса чамца може нанети јако тешке повреде и угрозити живот – нагласио је Костић.

Контроле полицијских службеника врше се током целог дана, а велики апел за све грађане је да не остају до касних сати на рекама, јер је у тим тренуцима пловидба изузетно сложенија, видљивост смањена и самим тим је опасност угрожавања безбедности повећана.

(Телеграф.рс)You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept