Početna » НЕВРЕМЕ ЈУЧЕ ПРАВИЛО ХАОС ПО СРБИЈИ: МУП помагао при отклањању последица ОЧЕКУЈУ СЕ БУЈИЧНЕ ПОПЛАВЕ

НЕВРЕМЕ ЈУЧЕ ПРАВИЛО ХАОС ПО СРБИЈИ: МУП помагао при отклањању последица ОЧЕКУЈУ СЕ БУЈИЧНЕ ПОПЛАВЕ

Током поподнева у уторак делове територије Србије погодиле су јаче падавине са грмљавином и градом, а припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова били су ангажовани на отклањању последица невремена и то на уклањању палих стабала са коловоза на три локације у Ужицу у Луновом Селу, као и на више места у Руђевом селу у Ваљеву, саопштио је МУП.

Поред тога, припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона (ВСБ) Ваљево и Мионица били су ангажовани са два возила и три пумпе на црпљењу воде на територији града и општине Мионица, где је услед веће количине падавина за кратко време и због немогућности кишне канализације да прими велику количину кише за кратко време, дошло до уливања воде у подрумске просторије и гараже испод нивоа улице на две локације.Сектор за ванредне ситуације МУП је раније наложио градским и општинским штабовима за ванредне ситуације да у циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком и последицама које може донети најављено невреме, предузму мере за спречавање и ублажавање последица од екстремних временских појава, као и одговарајуће превентивне мере.

Налог је издат у складу са најавама Републичког хидрометеоролошког завода за наранџасти метеоаларм за уторак и среду о непогодама са грмљавином, пљусковима и градом, као и већом количином падавина за кратко време (од око 20 литара по квадрадном метру у периоду до три сата).

Реч је, како се додаје, о опасним и веома опасним временским појавама које су таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Може се очекивати и изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама, попут проблема са кишном канализацијом и кишним колекторима, проблеми у саобраћају и транспорту и могућа појава одрона и клизишта,You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept