НЕВРЕМЕ СА ГРАДОМ ПОГОДИЛО ТОПОЛУ И ОКОЛНА СЕЛА

Олујно невреме праћено градом захватило је око 18 часова делове општине Топола. Градоносни облаци надвили  су се над села према општини Аранђеловац а према првим информацијама највећа количина града погодила је село Бор. Град је падао око 10 минута било је и јаке кише, величина кликера и грашка.

Облак је дошао из правца планине Венчац захвативши атаре месних зједнице Липовац, Бор, део Божурње и улаз у Тополу односно падину Опленца ка Божурњи. Град је тукао један појас не шири од 1000 метара у пречнику али је направио огромну штету чије тачне размере ће се  видети тек сутра када се уђе у воћњаке. Иначе ово је 6-та година да овај  буквално исти појас туче град.

Обилна киша и олујни ветар захватили су читаву територију општине а велика количина падавина изазвала је потешкоће у саобраћају јер је дошло до изливања шахти.

Противградна заштита је аутоматизована и ракете су испаљиване на време и у великом броју али када се навуку овакви облаци ту често нема помоћи, већ се последице само могу ублаћити.

Фото Д. Јовановић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nevreme-sa-gradom-pogodilo-topolu-i-okolna-sela/