НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ, ГРАД ПОГОДИО ЛОЗНИЦУ

Град величине лешника, праћен снажном кишом и ветром, данас око 17 часова, тукао је најмање десетак минута део лозничког краја, између Дрине и Јадра.

Противградне станице у овом крају, како је, у више наврата званично речено, имају довољно ракета, већина њих је аутоматизована и требало би да, у великој мери, штите поља овдашњих домаћина, али овога пута сиви облаци, који су, као и обично, дошли са леве обале Дрине, били су јачи.

Штете на усевима тек ће бити извесне после престанка кише, која није престала, пошто је утихнуо град.Јасно је да ће се град лосе одразити на малину, чија је берба у пуном јеку, преноси Танјуг.

Из Републичког хидрометеоролошког завода данас је издато ново упозорење.

– Данас после подне и увече, као и у петак и суботу, нестабилно са пљусковима и грмљавином уз локално обилне падавине (од 20 до 40 мм за кратак временски период, понегде и више), град и са краткотрајно олујним ветром – стоји у објави од 12 часова.

Будући да ће пљускови бити локалног карактера, није могуће прецизирати њихов просторни распоред, али оно што важи за небо над целом Србијом је упозорење од временских непогода – грмљавине, која ће нас пратити у наредних скоро недељу дана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nevreme-stiglo-u-srbiju-grad-pogodio-loznicu/