НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ, ГРАД ЛОМИО ЦРЕПОВЕ, КОЛА, УСЕВЕ…

Невреме коју су метеоролози најавили за данас поподне, стигло је у Србију. Прво се на удару нашла западна Србија, у овом делу земље све се забеlelo. Киша је лила као из каблам а затим се и огромна количина града сручила се на Сјеницу.

Дворишта, улице и кровови прекривени су градом. Разлупана возила, црепови на кућама, само су део призора који говоре да је штета на усевима вероватно велика јер са фотографија на Фејсбуку делује као да је у Сјеници пао снег.

Ово је прво јаче невреме ове године. Невреме се са југозапада земље крећу се даље ка истоку и североистоку, где је такође могућа је појава крупног града и олујних удара ветра.

Након Сјенице, на удару ће у наредних сат-два бити источни део долине Западне Мораве, пре свега део од Трстеника до Крушевца. У остатку земље је за сада мирно, а у вечерњим сатима се киша и пљускови са грмљавином очекују на ширем подручју.

У току дана невереме праћено обилним падавима захватиће и остале делове земље.

Метеоролози упозоравају да ће вечарас, увече и ноћу, као и у среду бити нестабилно са локалном појавом временских непогода (велика количина падавина, град, јак и олујни ветар), са највећом вероватноћом у западним, централним и источним крајевима Србије. У већини места се очекује од 20 до 40 мм кише за 24 х, локално и више.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nevreme-u-srbiji-grad-lomio-crepove-kola-useve/