НЕВРЕМЕ У ВИШЕ ГРАДОВА СРБИЈЕ, ПАДАО И ГРАД

Невреме праћено градом величине јајета и јаким ветром погодило је данас делове општине Рашка, а јака киша с градом падала је и у Краљеву.

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на јак пљусак, грмљавину и град на подручју Уба, Обреновца, Сјенице и на потезу од Приштине до Куршумлије, преноси РТС.

Највише штете град је нанео у месним заједницама Баљевац и Биљановац у општини Рашка, где су страдали засади воћа, аутомобили, кровови и делови окућница.

Град је падао 15 минута, праћен кишом и снажним ударима ветра, који су наносили откинуто лишће и гране и на магистрални пут М22 Нови Пазар – Краљево.

Јака киша с градом пада и у Краљеву.

Према подацима Метеоролошке станице у Кованлуку, у Краљеву је до сада пало 15 литара по метру квадратном воденог талога, а киша и даље пада.

Ситан град у појединим деловима града падао је неколико минута.

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на јак пљусак, грмљавину и град.

У наредних сат времена на подручју Уба, Обреновца, Сјенице и на потезу од Приштине до Куршумлије очекују се обилнији пљускови, грмљавина, локална појава града и краткотрајно јак ветар.

У Смедервској Паланци цело поподне пада лагана кишица уз удаљену грмљавину, за разлику од синоћ када је дувао олујни ветар уз град и кишу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nevreme-u-vise-gradova-srbije-padao-i-grad/