НИЈЕ ШАЛА, ПРВОАПРИЛСКИ СНЕГ НА ЈУГУ, ПА ПОВРАТАК ПРОЛЕЋА ОД ПЕТКА

Први дан априла ће обележити праве зимске временске прилике, нарочито у јужној половини Србије. На подручју Војводине и Београда суво или уз краткотрајно провејавање снега у јутарњим сатима, док ће на подручју централне, јужне и источне Србије снег падати током целог дана.

Формирање снежног покривача се очекује у свим подручјима јужно од Kрагујевца, док се на југоистоку и истоку Србије очекује и до 20цм новог снега. Прогнозирана висина снега је од 5цм у Kрагујевцу, 10цм у Нишу до 20цм на подручју Врања. Максимална дневна температура на северу земље од 4°Ц до 8°Ц, у јужним и централним пределима од 0°Ц до 3°Ц. Дуваће слаб до умерен, у кошавском подручју средином дана накратко и јак ветар источних смерова.

Снег ће у току ноћи између среде и четвртка ослабити и падаће углавном на југоистоку Србије, док ће у јутарњим сатима престати да пада у свим крајевима. У целој земљи ће бити услова за јутарњи мраз. Током дана на северу дужи сунчани периоди, на југу више облака. Температура у најтоплијем дану у интервалу од 4°Ц до 8°Ц у централним и јужним пределима до 10-12°Ц на северу Србије. Ветар слаб југоисточни.У петак се након хладног јутра уз нови мраз током дана очекује сунчано и топлије време у целој Србији, уз брзо отапање снежног покривача јужној половини земље. Максимална температура око 15°Ц у нижим областима. За дане викенда сунчано и још топлије уз температуре између 15°Ц и 18°Ц. Ветар у петак и суботу слаб и променљив, од недеље кошава у појачању.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nije-sala-prvoaprilski-sneg-na-jugu-pa-povratak-proleca-od-petka/