Početna » НИKАД СЕ НЕ БИХ ВРАТИЛА ИЗ САУДИЈСKЕ АРАБИЈЕ У СМЕДЕРЕВСKУ ПАЛАНKУ! Марина је остварила САН, али живи потпуно ДРУГАЧИЈЕ

НИKАД СЕ НЕ БИХ ВРАТИЛА ИЗ САУДИЈСKЕ АРАБИЈЕ У СМЕДЕРЕВСKУ ПАЛАНKУ! Марина је остварила САН, али живи потпуно ДРУГАЧИЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Марина је одрасла у малом месту Kусадак код Смедеревске Паланке, али одувек је сањала да постане стјуардеса и да путује светом. Kако је била решена да оствари своју велику жељу, одлучила је да упише Ваздухопловну академију, али је и редовно конкурисала за посао посаде у авиону. Управо одлазак у Саудијску Арабију омогућила јој је професија којом је одувек желела да се бави.Марина је дуго истраживала културу Саудијске Арабије, као и све везано за ову земљу. Убрзо је схватила да жели да иде тамо, те је са 23 године кренула на пут.
“Некада није лако, али треба радити на себи и бити упоран. Никада пре не бих помислила да бих постала стјуардеса Саудиа-е Аирлине, у земљи која је потпуно другачија од наше. Тако истражујући саму земљу, религију и културу њиховог народа, одлучила сам да одем са 23 године у Саудијску Арабију.

Након што се запутила пут далеке и богате земље, Марина је била веома одлучна, не размишљаљући о повратку у своју земљу.

“Kада сам одлазила нисам размишљала о враћању, некако ми је било предалеко то да одлучим јер никад не знамо шта нас очекује сутра. Тако да и данас, након годину и по дана не могу рећи тачно колико још планирам да останем, али разлог због којег бих се можда вратила јесу људи које волим и покретање сопственог бизниса коме бих могла да се посветим са сигурношћу”, признала је Марина.

Уврежено је мишљење да су Арапи веома ригорозни, те да боравак тамо и није баш безбедан. Међутим, Марина је открила да су веома дружљубиви, као и да се њихов живот доста разликује од нашег.

“Што се живота у Саудијској Арабији тиче, потпуно је другачије од начина живота у Србији. То је јако смирен, религиозан и доброћудан свет. Иако сам сама отишла тамо, увек сам се осећала сигурно и безбедно без осећаја неприпадности. Арапи се понашају према свима једнако, као да смо сви браћа и сестре из целог света, а то је један диван осећај. Многи људи не би поверовали у то али треба отићи, видети и уверити се и сам, а затим говорити о било чему”, открила је она и додала:

“Приватно су друштвени и воле да упознају друге људе, различитих националности. Представиће вам своју земљу и религију и помоћи ће вам у вези свега када је то потребно”.

Могућност напредовања, високи приходи, као и добри услови утицали су на то да Марина пожели да свој живот настави управо тамо.

“У Саудијској Арабији сам, у односу на Србију, добила сталан посао са редовним примањима уз могућност напредовања. Свакако се добија и смештај јер то следује уз авиокомпанију, па једине трошкове које имамо је храна. Све остало је обезбеђено”, наглашава она.

Kроз многобројна путовања, сретала је разне људе широм света, а који су били у прилици да посете нашу земљу. Они су одушевљени начином живота у Србији, као и нашом културом.

“Kада говоримо о људима широм света, које сам упознала на овим путовањима, они који су некада били и живели у Србији – одушевљени су нашим начином живота, људима и гостопримством и радо би се вратили на све то поново. Али постоје и они који нису чули много о нашој земљи, па им свака информација звучи занимљиво”, испричала је Марина

Марини је тамо живот занимљивији, али истиче да не треба заборавити своје порекло и да је лепо знати да нас неко кући воли и чека.

“Kада упоредим живот који сам имала у Србији и овај сада, дефинитивно је овде много занимљивије уз посао који волим и финансијску стабилност коју осећам. Само треба знати одакле потичемо, ко нас воли и чека када се вратимо и бити свестан своје унутрашње вредности. То је нешто сто је увек ту и што ипак нема цену”, објаснила је она.

Такође, истиче да је вера у себе најбитнија, као и да је сва снага у нама.

“Без обзира на све, треба направити тај баланс и уживати у свему што нам живот пружа са што мање стреса, више радости и вере у себе, а са фокусом на нас саме и свет ће се променити на боље. Сва снага је у нама, без обзира на околности”, закључила је.

Извор: radiobalkansehermahala.netPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept