НИКОЛА ВУЧЕН УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА НА ПРИВРЕМЕНОМ РАДУ У ИНОСТРАНСТВУ И ЛОКАЛНОМ СТАНОВНИШТВУ

Апел нашим суграђанима на привременом раду у иностранству и локалном становништву

Поштовани суграђани,

Обзиром да живимо у средини из које је доста људи на привременом раду у иностранству, а притом већина управо у државама у којима су регистрована жаришта COVID-19 (Корона-вируса), осећам обавезу да замолим све наше суграђане који планирају да викенд, дужи одмор или славља, укључујући и предстојеће празнике, проведу на територији наше општине, да се понашају одговорно и пријаве здравственим установама ради рутинске, а по потреби и детаљније контроле, како бисмо избегли ширење ове глобалне пандемије у мери у којој нам заиста и није баш неопходно.

Апелујем и на наше суграђане који живе и раде на нашој територији, да буду савесни, да не шире беспотребну панику и не доприносе хаосу који би могао уследити уколико размере епидемије буду јаче од очекиваних или предвиђених.
Са овом пошасти се морамо изборити озбиљним приступом, тако да су нам тренутно највећи непријатељи сензационализам, лажне вести, претпоставке и нагађања, а никако не бисмо желели да у оваквим ситуацијама одузимамо драгоцено време нашим здравственим радницима, јер су они једини позвани, стручни и одговорни да се о овој теми изјашњавају, процењују ситуацију и планирају даље кораке у сузбијању евентуалне епидемије.

Наш народ су увек уједињавале кризне ситуације, те лично управо на тај наш квалитет рачунам и у данима пред нама. Желим да верујем у озбиљност свих нас и надам се да ме нећете изневерити, као што нисте ни до сад. Молим вас све за стрпљење, поверење, разумно и одговорно понашање.

У име локалне самоуправе,
ваш председник Општине,
Никола Вучен

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nikola-vucen-uputio-apel-gradjanima-na-privremenom-radu-u-inostranstvu-i-lokalnom-stanovnistvu/

3 comments

  • Aleksandar on 12/03/2020 at 12:59

  Nemoj ići ukoliko se plašiš.

   • Učitelj on 12/03/2020 at 18:09

   Nikada nisam ni išao…..niti bi išao! To je za seljake! Kladim se da će posle sajma da nastrada starija populacija u Palanci a samim tim i epidemija u gradu bez obzira išao ko ili ne! Neko će da donese virus 100% ko bude među tolikim narodom…..Ništa gore nego sredina sa primitivnim stanovnicima!

  • Učitelj on 12/03/2020 at 08:22

  Nadam se da će lokalna vlast,na čelu sa Nikolom Vučenom, savesno postupiti tako što će zabraniti održavanje poljoprivrednog sajma 15 marta na buvljaku jer će tog dana doći posetioci iz zaraženih sredina u Srbiji čime bi ugrozili naš grad! Ovo je ujedno i molba upućena lokalnoj upravi!

Komentari su onemogućeni.