Početna » Нисте платили прекршајну казну, НЕ МОЖЕТЕ ИЗ ЗЕМЉЕ-за сваки случај проверите на сајту РНК

Нисте платили прекршајну казну, НЕ МОЖЕТЕ ИЗ ЗЕМЉЕ-за сваки случај проверите на сајту РНК

Према новим правилима Комунална милиција, саобраћајна полиција и “Паркинг сервис” не остављају казне за непрописно паркирање на ветробранима аутомобила, због чега многи грађани тек на граници сазнају да имају неплаћени прекршајни налог, односно, неплаћену казну.

од Паланка данас
0 Коментар

Тако се дешавало да гранична полиција “скине” путника с лета због неплаћене казне од 5.000 динара, а дешавало се и да читаве породице у аутомобилима буду враћане са граничних прелаза.Изменама Одлуке о јавним паркиралиштима које је усвојила у мају 2020. године, Скупштина града  Београда изменила је начин обавештавања власника возила о казни за непрописно паркирање. Од тада комунална милиција, саобраћајна полиција или “Паркинг сервис”, уколико не могу на месту прекршаја да уруче казну прекршиоцу, то чине искључиво слањем прекршајног налога на кућну адресу власника возила.

Та чињеница утицала је на то да многи власници возила и не знају да имају прекршајну казну јер, кад им је поштар долазио на врата, нису били код куће или нису видели обавештење о томе у сандучету.

Да бисте проверили да ли имате неплаћену казну, најпре интернет у претраживачу укуцајте “регистар неплаћених новчаних казни и других новчаних износа”, а када приступите том сајт,у једноставним укуцавањем свог матичног броја добићете информацију да ли можда имате неку неплаћену казну.

Наиме, све неплаћене новчане казне, трошкови поступка и други новчани износи који су изречени правоснажном и извршном одлуком суда или путем коначног и извршног прекршајног налога који нису плаћени у законски остављеном року, уписују се у тај Регистар.

Ако вас због овога зауставе на граници, решење је да у најближој пошти измирите дуговања и с уплатницом, као доказом, наставите путовање.

Како да проверите у којој је фази судски поступак?

Ако желите да проверите у којој је фази судски поступак, ако се неки води против вас, решење је одлазак на портал правосуђа Србије, на сајту Министарства правде у одељку праћење тока предмета основних и виших судова, укуцајте број свог предмета.

На тај начин можете се информисати о томе до које је фазе судски поступак стигао.

Наиме, са границе можете бити враћени у случајевима да вас је суд позвао да се јавите због прекршаја или неплаћања новчане казне, а то нисте учинили. Тада суд расписује потерницу за вама и уместо преласка границе и одласка на летовање можете практично доживети привођење у суд од полиције.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept