Početna » НИЖЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ ДОБИЋЕ 1,8 МИЛИОНА ДОМАЋИНСТАВА: Огласио се ЕПС – Ево о чему је реч

НИЖЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ ДОБИЋЕ 1,8 МИЛИОНА ДОМАЋИНСТАВА: Огласио се ЕПС – Ево о чему је реч

ПОПУСТ за рационалну потрошњу електричне енергије у марту остварило је 1,8 милиона или чак 54 одсто домаћинстава. Март је био месец у којем су грађани били најефикаснији у потрошњи струје.

од Паланка данас
0 Коментар

Од почетка октобра 2023. до краја марта ове године, сваког месеца попуст је остварило више од половине домаћинстава, а за ових шест месеци „Електропривреда Србије“ је потрошачима обрачунала попуст од око 9,3 милијарде динара.Највећи попуст од 40 одсто „Електропривреда Србије“ одобрила је за 24,7 одсто домаћинстава, односно 831.968 и тај број домаћинстава у марту је уштедео више од 30 одсто електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године. За 12,4 одсто корисника, односно 418.806 домаћинстава, мартовски рачун је мањи за 20 одсто.

Попуст на рачуну за енергију од 25 одсто има 6,2 одсто домаћинстава, за 5,6 одсто корисника умањен је рачун за 30 одсто, док је попуст од 35 процената остварило 5 одсто домаћинстава.

На мартовским рачунима додатни попуст од 5 одсто остварила су и домаћинства која су коришћење електричне енергије у нижој тарифи увећала за 5 одсто у односу на исти месец претходне године. Ту погодност остварила су 415.584 домаћинства, односно 12%.

Највише су штедели грађани у Београду, Нишу, Шапцу, Смедереву, Врању, Новом Саду, Суботици, Сомбору, Сремској Митровици.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept