Početna » НИЖУ СЕ СЛУЧАЈЕВИ НАСИЉА У ШКОЛАМА: РОДИТЕЉИ ПРИЈАВИЛИ ДА ЈЕ НАСТАВНИК УДАРИО ЊИХОВО ДЕТЕ

НИЖУ СЕ СЛУЧАЈЕВИ НАСИЉА У ШКОЛАМА: РОДИТЕЉИ ПРИЈАВИЛИ ДА ЈЕ НАСТАВНИК УДАРИО ЊИХОВО ДЕТЕ

Нови случајеви насиља потресају јавност сваког дана, а за већину њих може се чути да нису новост и да се дешавају већ годинама. Један такав инцидент догодио се у ивањичкој Основној школи “Милинко Кушић”, у којој ради професор математике који је у пензији. Недостатак наставног кадра, нарочито у селима, доводи руководство школа у ситуацију да неселективно запошљавају наставнике.

Мајка једанаестогодишњег ученика Ивана П. тврди за Блиц да је њено дете А.П. које иде у пети резред претрпело насиље јер је наставник математике њеног сина ударио пошто није знао да реши задатак.

– Све се догодило у петак. Тај наставник њих свакодневно вређа назива их погрдним именима, а ако не знају задатак њих назива идиотима, дебилима, каже им “Чему вас је научила учитељица, ничему вас родитељи нису научили, пањеви једни!”

Мајка дечака тврди да је њен син претрпео насиље јер је погрешно решио задатак.

– Мом сину је пришао и повукао га за уво и стиснуо га за врат. Моје дете му је рекло “наставниче, немојте, молим вас, то ме боли”, на шта му је наставник одговорио “шта мене то брига”. Он га је одгурао до табле с леђа, а онда га је у потиљачном делу ударио свом снагом отвореном шаком. Деца кажу да се чуло као да је нешто кврцнуло, дете се пожалило да му је све утрнуло, и да су му искочиле две лоптице као ораси – испричала је за “Блиц” његова мајка Ивана.

Такође нам је рекла да ју је разочарало то што нико од запослених у школи није стао на пут овом вербалном и физичком насиљу над децом, као и да је нико није обавестио о томе.

– Наредни час је био код разредног старешине Сунчице Б. Син је испричао шта се десило а то су и деца потврдила. – рекла је она.

Са овим инцидентом упознат је и директор школе, након чега су предузете све процедуре и мере које се врше у оваквим ситуацијама.

С друге стране, оптужени просветни радник се изјаснио да је до физичког контакта дошло, али да је то далеко од било каквог вида насиља, пренео је ивањички портал Инфо лига.

– У болници смо добили позив од наставника који је ударио нашег сина. Признао је да га је ударио и желео је да се нађе са нама. По службеној дужности Дом здравља је то пријавио полицији. У Чачку смо обавили све прегледе, имамо све црно на бело – испричала је огорчен мајка за “Блиц”.

Из Министарства просвете за “Блиц” је потврђено да је школа покренула дисциплински поступак.

Опширније: Блиц

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept