НУРДОР И ИНСТИТУТ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ ОРГАНИЗУЈУ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У ПАЛАНЦИ

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) саопштило је да ће у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије обележити Светски дан деце оболеле од рака акцијом добровољног давања крви која ће бити организована 17. фебруара од 9 до 14 часова у просторијама МЗ „Доњи град“. Све акције добровољног давања крви широм наше земље до краја фебруара биће посвећене нашим најмлађим пацијентима који се боре за живот.

У саопштењу се наводи да у Србији од 100 људи који могу да дају крв то учини троје. У нашој земљи сваког дана једно дете оболи од рака.Т оком лечења често морају да примају трансфузије и то је оно што им спаси живот. Због епидемије вируса корона и бројних проблема ситуација са залихама крви у нашој земљи је веома неповољна.

Из Паланачког Црвеног крста позивају све пунолетне и здраве суграђане да се одазову и да давањем крви помогну деци оболелој од малигних болести којима у току лечења често требају трансфузије крви .

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nnurdor-i-institut-za-transfuziju-krvi-otganizuju-akciju-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-palanci/