НОВА ЛЕКЦИЈА О ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТИ-БОЦВАНА

У Основној школи „Олга Милошевић“ се негује позитиван однос према свим активностима, било да су оне везане за редовну наставу или ваннаставне активности.

Ученица V 3, Невена Томић, се пре неколико година са породицом вратила из Боцване где је живела до своје шесте године. Директор школе је подржао идеју да у Интеркултуралном кутку представимо културу и традицију Боцване, да упознамо све другаре петог разреда са далеким пределима и приближимо им како су изгледали Боцванци, шта су јели, како су причали и како су се забављали.

Ученици су снимили видео о географским подацима и неким занимљивостима о Боцвани и увежбали кореографију плеса из oве прелепе земље. На крају су послужили јело папу, традиционално боцванско јело и показали како изгледа застава те афричке земље.

Ово је био одличан начин да се споји нешто што је деци занимљиво, а то је својеврсни маскенбал и нова лекција о интеркултуралности, што је, уосталом, и идеја новог кутка у нашој школи – учење и прихватање разних култура на један нови, интересантан и несвакидашњи начин

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nova-lekcija-o-interkulturalnosti-bocvana/