уторак, мај 28, 2024
Početna » НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА МЛАДЕ: Одвајају се милијарде динара, креће пројекат

НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА МЛАДЕ: Одвајају се милијарде динара, креће пројекат

МИНИСТАР Селаковић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су у Влади Србије Споразум о учинку за 2024. годину. Том приликом, министар је рекао да наша држава бележи сталан раст броја запослених и константно смањење незапослености.

од Паланка данас
0 Коментар

Министар је додао да је Споразумом предвиђено да Република Србија из буџета финансира различите мере активне политике запошљавања, на корист многих грађана који су незапослени, али и наше привреде.– Ове године наша држава обезбедила је седам милијарди динара средстава која ће бити утрошена на овакав начин. Поред тога, ми смо за професионалну рехабилитацију и стимулисање запошљавања особа са инвалидитетом определили 550 милиона динара и први пут ове године крећемо у спровођење пилот пројекта ‘Гаранције за младе’, који ће спроводити филијале Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици, Крушевцу и Нишу – рекао је Селаковић.

Како је навео, у ту сврху држава је обезбедила додатних 200 милиона динара како би се обавиле припреме да се у наредне три године уђе у потпуно спровођење „Гаранције за младе“ и примену тог пројекта у Србији.

– Добра вест је да смо ми, захваљујући мерама активне политике запошљавања у претходној години, успели да омогућимо запошљавање 17.865 наших грађана, а да је преко 10.700 њих припадало женском полу. Дакле, жене су биле апсолутно примарне у запошљавању прошле године кроз мере активне политике запошљавања – навео је Селаковић.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је, потписивањем Споразума, Служба преузела јасне задатке, заједнички дефинисане са министарством, да се додатно смањи број незапослених лица и стопа незапослености, подигне квалитет запошљавања и убрза привредни раст.

– Када се распишу јавни позиви широм Србије, ми ћемо кренути у интензивне кампање како бисмо информисали све послодавце и незапослена лица које бенефите и субвенције могу да користе. Имаћемо један широк сет програма и мера активне политике запошљавања који су, пре свега, намењени теже запошљивим категоријама – истакао је Мартиновић.

Према његовим речима, готово сва средства, са мањим изузецима, намењена су приватном сектору.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept