петак, јун 21, 2024
Početna » НОВА ПРАВИЛА СТУПИЛА НА СНАГУ: “Карта шансе” за тражење посла у Немачкој доноси бројне новине за раднике са Западног Балкана

НОВА ПРАВИЛА СТУПИЛА НА СНАГУ: „Карта шансе“ за тражење посла у Немачкој доноси бројне новине за раднике са Западног Балкана

У Немачкој су данас ступила на снагу нова правила у вези са визама за квалификоване раднике из земаља изван Европске уније.

од Паланка данас
0 Коментар

Нова правила омогућавају улазак у ту земљу и тражење посла до годину дана, уз услов да су испуњени одређени критеријуми.Још један елемент правила која ће ступити на снагу од данас у Немачкој је проширење регулативе за држављане земаља Западног Балкана, саопштило је немачко Министарство унутрашњих послова.

Према овом правилу, радници из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Албаније и тзв. Косова могу знатно лакше да оду на неодређено време у Немачку, и то до 50.000 њих годишње, што је двоструко више него до сада, наведено је на сајту Министарства.

Нова правила, позната као „карта шансе“ за тражење посла, важе за оне са најмање две године стручне обуке или универзитетском дипломом признатом у земљи у којој је квалификација стечена.

Такође је потребно познавање немачког или енглеског језика.

Када се карта одобри, подносилац захтева може да уђе у Немачку и тражи посао до годину дана, што значи да више не мора да подноси уговор са немачком компанијом пре него што му буде дозвољено да уђе у Немачку да ради.

Како је наведено, нова правила су уведена са циљем да се смањи бирократија и скрате процедуре, а део су свеобухватног закона који има за циљ да реши недостатак квалификоване радне снаге у Немачкој.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept