Početna » НОВА ЗГРАДА ОПШТИНЕ У ПАЛАНЦИ ЗАВРШЕНА 1968. ГОДИНЕ

НОВА ЗГРАДА ОПШТИНЕ У ПАЛАНЦИ ЗАВРШЕНА 1968. ГОДИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Нова зграда општине, крај 60-их година 20. века.

Нова зграда општине у Смедеревској Паланци, која и данас служи намени, завршена је 1968. године, када су се у њу уселиле различите општинске службе. Од 1955. године, када је укинут срез, па до пресељења, општина се налазила у данашњој згради музејаПре тога, док је срез још постојао, општина се налазила на простору некадашњег паркинга у главној улици (зграда је срушена 1973. године).
Осим основне управно-административне намене, у новој згради општине постојали су и мање формални простори намењени запосленима. На пример, на другом спрату (са леве стране), био је општински бифе у коме је апосленима послуживан топли оброк. У сећању савременика (нарочито деце запослених), остале су чувене кобасице са сенфом, као и нешто касније, када је бифе премештен у приземље – сендвичи са чајном кобасицом!

Радни дан у канцеларији пореске управе (крај 70-их година 20. века).

Општински бифе, али и саме канцеларије, постајале су приликом одређених прослава и пригодних догађаја, места дружења, у којима се, у складу са схватањима социјализма, развијао колективни дух.

Архив Верослава Вељашевић

Прослава 8. марта (крај 70-их година 20. века).Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept