Početna » НОВЧАНЕ КАЗНЕ ЗА ВЛАСНИКЕ ВОЗИЛА КОЈИ НЕ ВРАТЕ ТАБЛИЦЕ У РОКУ

НОВЧАНЕ КАЗНЕ ЗА ВЛАСНИКЕ ВОЗИЛА КОЈИ НЕ ВРАТЕ ТАБЛИЦЕ У РОКУ

Да ли вам је истекла регистрација возила, а нисте то приметили? Уколико је прошло мање од 30 дана од истека регистрације, имате могућност да је обновите без враћања регистарских таблица. Међутим, ако је прошло више од 60 дана, морате вратити таблице и поднети захтев за издавање нове саобраћајне дозволе и регистарских таблица. Ова ситуација може знатно повећати трошкове обнове регистрације.

од Паланка данас
0 Коментар

ажно је знати да је вожња возила чије је важење регистрационе налепнице истекло законом забрањена. Уколико вас полиција заустави у саобраћају са истеклом регистрацијом, можете очекивати прекршајни налог и искључење возила из саобраћаја, као и одузимање регистарских таблица.Закон о безбедности саобраћаја на путевима јасно прописује да возила не смеју бити у саобраћају након истека рока важења регистрационе налепнице. Није довољно само продужити регистрацију са истим регистарским ознакама након 60 дана, већ је неопходно вратити таблице и извадити нове.

Власници возила који не врате таблице у року од 60 дана од истека важења регистрације суочавају се са новчаном казном. За физичка лица, казна се креће од 10.000 до 20.000 динара, док је за предузетнике фиксни износ од 20.000 динара. Правна лица могу бити кажњена новчаном казном од 50.000 до 600.000 динара.

Важно је напоменути да у случају саобраћајне незгоде коју изазове возач возила са истеклом регистрацијом или роком полисе осигурања, штету надокнађује Удружење осигуравача Србије. Међутим, регресни захтев у висини исплаћеног износа штете, камата, судских трошкова и осталих трошкова се потом остварује од власника возила, без обзира на то ко је управљао возилом у незгоди.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept