Početna » НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

У Основној школи „Олга Милошевић“ је у четвртак, 27. јуна 2024. године реализована конференција Нове технологије у образовању. Овај догађај одржан је са циљем ширења резултата Еразмус+ пројекта „Emerging Technologies in Education“.
Пројекат „Нове технологије у образовању“ обухватао је упознавање наставника са могућностима које пружају проширена стварност, виртуелна реалност, вештачка интелигенција, 3Д штампа и настава у облаку. Циљ је да наставници виде какве су им могућности коришћењем оваквих технологија и процене и којој мери и на који начин могу да ове технологије уведу у свој наставни процес како би мотивисали ученике и подигли квалитет наставе.

Конференцију је отворила наставница информатике и рачунарства у Основној школи „Олга Милошевић“, Катарина Башчаревић. Она је одржала уводно предавање, презентовала пројекат и представила резултате пројекта као и статистичке податке који су анализом курса добијени. Показало се да уз адекватну подршку велики број наставника може да у своја предавања уврсти ове нове технологије.

Јасна Бошковић, еТвининг амбасадор за Србију, професор рачунарске групе предмета у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ у Панчеву, је говорила како применити нову технологију у настави реализацијом еТвининг пројеката. Показала је како користити апликацију Виртуелни музеји и представила примере интеграције нових технологија у пројекте са различитим узрасним категоријама.На крају је Сања Рајић, професорка математике у Паланачкој гимназији, показала како функционише AI асистент, алат вештачке интелигенције имплементиран на порталу Петља на коме се реализује настава информатике од првог разреда основне до четврте године средње школе.

Сања је представила и примере добре праксе примене вештачке интелигенције које су презентовали професори Математичког института САНУ приликом једног гостовања у Паланци.Хвала колегама који су прихватили наш позив, присуствовали конференцији и са нама поделили нове информације у области нових технологија у образовању.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept