НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ПАЛАНЦИ

У уторак 31. јануара око 23 часа у улици Војводе Степе у стану породице Пешић догодило се убиство. Иван Пешић, стар 36 година насмрт претукао оца Марка Пешића (59), официра Војске Србије у пензији, након чега се сам пријавио полицији.

Иван који је иначе, психички болесник детаљно је описао убиство.  Он тврди да је са оцем годинама у лошим односима и да је све то кулминирало овом свађом која се трагично завршила.

Иван је пред истражним судијом испричао своју верзију догађаја. Наводно је те вечери отац, Марко кући дошао пијан након чега је почео да га вређа, причајући сину како од њега нема ништа и да је неспособан за било шта у животу. према Ивановим речима отац га је ударио након чега је дошло до сукоба. Према речима Ивана до сукоба је дошло у ходнику стана, где је ударао оца рукама и ногама, након чега је извадио чекић из фиоке и ударио га једанпут по лицу.

Иван је затим позвао полицију и рекао да с е потукао са оцем и да је овај тешко повређен. Потом је сачекао полицију и лекаре који су констатовали смрт.

 Покојни Марко је са сином Иваном држао кафану „Орах“ у Паланци. Према речима комшија Иван није био насилан, иако се годинама лечио због психичких проблема, као је сам рекао истражном судији, пије десетак врста лекова.. Њих двојица су живели сами у стану, мајка је преминула пре петнаестак година, Иванова сестра живи у Паланци док му је брат у Београду. Њих двоје су били у шоку када су чули за трагедију. Иако су знали за Иванову болест нису веровали да може дођи до овакве трагедије.

Наложена је и обдукција тела, па ће се Иванова прича на тај начин бити проверена. Осумњиченом је одређено полицијско задржавање од 48 сати. Након истека овог рока, о притвору ће одлучивати судија за претходни поступак Вишег суда. Упркос чињеници да је признао убиство, тужилац је тражио одређивање притвора због узнемирења јавности.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/novi-detalji-ubistva-u-palanci/