Početna » НОВИ ПОДАЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ЗАВОДА ЗА СТАТИСТИКУ: Смањене цене производа из области рибарства

НОВИ ПОДАЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ЗАВОДА ЗА СТАТИСТИКУ: Смањене цене производа из области рибарства

ЦEНЕ произвођача производа пољопривреде и рибарства у марту 2024, у односу на исти месец прошле године, смањене су за 12,4 одсто, објавио је данас Републички завод за статистику (РЗС).

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи, посматрано по главним групама производа, у односу на исти месец претходне године, највећи утицај на пад цена забележен је у групама жита и то за минус 28,3 одсто, као и индустријско биље за минус 15,5 одсто.Подаци РЗС показују да су цене произвођача производа пољопривреде и рибарства у марту ове године, у односу на фебруар 2024, у просеку смањене за један одсто.

Посматрано по главним групама производа, у марту у односу на претходни месец, највећи утицај на пад цена забележен је такође у групама жита за минус 2,3 одсто и индустријско биље за минус 4,5 одсто.

Статистички подаци показују и да су цене произвођача производа пољопривреде и рибарства у периоду јануар-март 2024. у односу на исти период прошле године у просеку су смањене за 15,5 одсто.

Посматрано по главним групама производа, у том периоду 2024. у односу на исти период 2023. највећи утицај је опет на пад цена забележен у групама жита минус 34,5 одсто и Индустријско биље од минус 19 одсто.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept