Početna » НОВИ ПРАВИЛНИК СТУПИО НА СНАГУ Пчеларима МАЊИ ТРОШКОВИ КОД СЕЛИДБЕ КОШНИЦА

НОВИ ПРАВИЛНИК СТУПИО НА СНАГУ Пчеларима МАЊИ ТРОШКОВИ КОД СЕЛИДБЕ КОШНИЦА

У Србији се од 1. маја примењује правилник који пчеларе ослобађа плаћања транспортних уверења за селидбу пчела и накнаде за издавање Уверења о здравственом стању животиња у унутрашњем промету.

од Паланка данас
0 Коментар

Укида се и дезинфекција возила пре селидбе, а то све, како је саопштио Савез пчеларских организација Србије (СПОС), пчеларима ће донети, у просеку, по једној селидби кошница уштеду од близу 12.000 динара.Од 1. маја пчелари више не плаћају и писање транспортног уверења, које је коштало 345 динара, као ни накнаду за издавање Уверења о здравственом стању животиња у унутрашњем промету, која је била најмање 25 динара по кошници у сваком смеру селидбе.

Више се не наплаћује ни дезинфекција возила пре селидбе од територијално надлежне ветеринарске станице, а то је до сада, према подацима СПОС-а, коштало од 1.035 до 1.265 динара, зависно од возила у једном правцу селидбе.

Фото И. МатејићPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept