Početna » НОВИ ПРОТОКОЛ у школама и вртићима у случају дојава о бомбама: УЧИОНИЦЕ ЋЕ СЕ ПРЕГЛЕДАТИ НАКОН НАСТАВЕ

НОВИ ПРОТОКОЛ у школама и вртићима у случају дојава о бомбама: УЧИОНИЦЕ ЋЕ СЕ ПРЕГЛЕДАТИ НАКОН НАСТАВЕ

МУП и Министарство просвете прошириће досадашњи протокол о поступању у вртићима и школама у случају дојава о постављеним експлозивним направама.

Протокол ће током сутрашњег дана бити и дефинитивно усаглашен по различитим ставкама, пише Блиц.

Последњих недеља дојаве о бомбама у школама упућене су готово свим школама. Учесталост и распрострањеност претњи на значајан број објеката захтевала је ангажман огромног броја полицајаца, али и чест губитак наставе.Објекти ће после наставе бити прегледани

Према договору који треба да буде и коначно дефинисан, надлежне полицијске управе треба да прегледају објекте увече после краја наставе или рано ујутро пре почетка радног дана.

Према сазнањима „Блица“ потом заједно са домаром следи закључавање објекта. У нову безбедносну стратегију биће укључена и комунална полиција.

Када је реч о вртићима родитељи ће доводити децу до улазних врата у објекат.

Како сазнајемо нови протокол це имати дефинисане кораке надлежних и у случају да је претња упућена директно школи или МУП-у.

И временске прилике ће утицати на протокол

Разматра се неколико могућности на које утиче и какве су временске прилике како деца не би била напољу. Тако рецимо, уколико дојава о подметнутој експлозивној направи буде пријављена МУП-у, сви остају у својим просторијама док не дођу полицијски службеници који ће извршити преглед.

Према досадашњим сазнањима откривено је неколико локација са којих су упућиване претње.

Блиц

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept