НОВИ РЕКОРДИ У КОВИД АМБУЛАНТИ ПАЛАНАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА И БОЛНИЦЕ

У ОБ „Стефан Високи“ од 120 кревета за ковид пацијенте попуњено је 106 кревета, седам пацијената су на респираторима а током ноћи један је преминуо. У амбуланти је обављено 115 прегледа за 24 сата, а за потребе ковид пацијената ангажовано је 15 лекара и 50 медицинских сестара.

Паланачки Дом здравља је такође у последња 24 сата имао велики број прегледа у Ковид амбуланти, чак 211. Тестирано је 58 лица а 38 је било позитивно. На Дечијем одељењу је прегледано 78 детета, на ковид је тестирано 11 а позитивно на Ковид-19 је било петоро деце. У Ковид амбуланти Дома здравља ради пет лекара у сменама  од 7-21 час.

Због повећаног броја позитивних на корона вирус, придружујемо се молбама и апелима да се сви грађани придржавају епидемиолошких мера које је прописао стручни тим кризног штаба и мера које је донела Влада Републике Србије.
Поштујте мере физичке дистанце, носите маске, користите средства за дезинфекцију и избегавајте контакте.
Општински Штаб за ванредне ситуације свакодневно прати епидемиолошку ситуацију на подручју општине Смедеревска Паланка. Последњих дана, број пацијената са симптомима који указују на присуство коронавируса знатно је повећан, као и број оних код којих је вирус регистрован. Зато апелујемо на грађане да се строго придржавају мера и буду одговорни, саопштено је из Општинског штаба за ванредне ситуације.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/novi-rekordi-u-kovid-ambulanti-palanackog-doma-zdravlja-i-bolnice/