Početna » НОВИ ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, БИВШИ УЧЕНИЦИ СУ УВЕК ТУ ЗА СВОЈУ ШКОЛУ

НОВИ ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, БИВШИ УЧЕНИЦИ СУ УВЕК ТУ ЗА СВОЈУ ШКОЛУ

од Паланка данас
0 Коментар
Матија Симовић, носилац Вукове дипломе Паланачке гимназије и студент генерације 2022. Факултета примењених уметности у Београду модула Графички дизајн, добитник многобројних престижних награда из области графичког дизајна, креатор визуелног идентитета и Арт директор Светосавске академије 2023. Министарства просвете Републике Србије, модернизовао је визуелни идентитет „Паланачке гимназије“ којим се актуелизује грб школе, меморандум, диплома, захвалница, похвала и застава. Хвала Матија!Визуал сертификата:
Дизајниране дипломе карактерише нов, модернизован дух гимназије. Доминантно ћирилично слово Г, представља карактеристичну архитектуру гимназије из птичије перспективе (плански), као зграду заштићену културним добром. Палета боја симболизује живот, младе, перспективне људе, различитости у свим аспектима, велики број могућности образовања, различите модуле, предмете, смерове. Топографско писмо као један од најбитнијих сегмената дизајна је аутентично, дизајнирано и конструисано на Факултету примењених уметности у Београду од стране професорке Ане Продановић. Предлог је да фонт Orto RNIDS буде примарна типографија Паланачке гимназије.

Редизајн хералдичког знака:
Доминација хералдике у визуелним идентитетима се неретко среће и данас на нашим просторима, али се такви знакови све чешће замењују новима, а једна од првих образовних институција која је променила и осавременила свој знак је управо Факултет примењених уметности у Београду. Креатор је био професор и оснивач Графичког дизајна у Србији на ФПУ, Милош Ћирић.
Нови знак Паланачке гимназије је сведен, без превише илустративних детаља, али и осавремењен – редизајнирани су ситни елементи (стакло на прозорима, оџаци…) а задржана је карактеристична књига на крову школе, као симбол гимназије и додати су зраци.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept