НОВО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У ПАРКУ ДОБИЛО ИМЕ „ХИМКО“

Дечије игралиште у парку код школе ХИМ је на конкурсу Општине Смедеревска Паланка добило име и зваће се „ХИМКО“, ову вест је потврдио Николаа Вучен, председ ник општине Смедеревска Паланка, који је рекао:

Поштовани суграђани,

Општина Смедеревска Паланка расписала је конкурс за давање имена игралишту које се гради у парку код ОШ „Херој Иван Мукер“. На конкурсу се, за само неколико дана, јавило око тридесеторо деце са веома креативним и занимљивим предлозима. Трочлана комисија општине Паланка одабрала је једно од њих и одлучила да се игралиште убудуће зове ХИМKО.

Предлог нам је послала наша суграђанка, Милица Миолски која има 10 година, ученица је трећег разреда ОШ „Херој Иван Мукер“ . У име општине Смедеревска Паланка и у своје лично име честитам Милици и захваљујем на оригиналном предлогу.

У наредних неколико дана организоваћемо свечано отварање игралишта, где ће нам драги гости бити сви малишани који су својим предлозима желели да дају име новом игралишту. Том приликом, обезбедићемо и пригодне поклоне за наше мале другаре које ће своје време проводити у савременом и безбедном простору за игру.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/novo-decije-igrliste-dobilo-ime-himko/

5 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Legolas on 17/06/2020 at 22:09

  Šta je sa „Hi Park“ – om? Himko mi bas i ne zvuči najbolje.
  Značenje bi bilo dvojako, skraćenica škole, u čijem se sklopu i nalazi, a i kao „Haj“ park, pozdravna reč, ne aludirajući, naravno na beogradski park, jer je on dobio ime zbog lokacije, na uzvišenju. Mislim da ste malo više podišli deci, čiji roditelji, koji su i smišljali to, nisu baš talentovani, pokazalo se.
  Najbolje da se zove kao pseća kobasica… Ali ok.. Ja ću ga zvati HI.
  Tako da… HI

   • Netalentovani roditelj on 18/06/2020 at 15:46

   Odličan predlog!
   Šteta što su se za ime pitala deca (verovatno i sama netalentovana, kada su im roditelji takvi), a ne „dokazani“ talenti poput Vas.
   Ako će Vam biti lakše duši, i ja ću ga zvati HI, a deca ne moraju da ga zovu nikako, samo neka se igraju tamo…

   PS
   Hajd park u Beogradu je dobio ime po istoimenom čuvenijem parku u Londonu (Hyde park), a ne po položaju na brdu (verovatno ste pomešali high i Hyde), ali o tuđim talentima, kao i o opštoj informisanosti, pristojni ljudi ne raspravljaju.

  • Marija on 17/06/2020 at 10:02

  Postovani, da li je u planu renoviranje decjeg igralista na Koloniji? Igraliste je zapusteno i nebezbedno, a puno male dece zivi na Koloniji. Ja sa Kolonije vodim decu na igraliste kod os ,,HIM“ , a imamo potencijala za prelepo graliste u kraju… Hvala

  1. Кко смо чули из локлне самоупрве у плану је да се слично игралиште изгради и на Колонији

  • Učitelj on 17/06/2020 at 08:41

  Logičnije je da se dečje igralište zove, recimo, „Aviončić“ zbog makete aviona-spomenika, postavljenom u čast Francuskim avijatičarima a koja se nalazi u samom parku, uz samo igralište! Himko ovako asocira na školu HIM ali činjenica je da se igralište ne nalazi u sklopu škole!

Komentari su onemogućeni.