НСЗ СПРОВОДИ АНКЕТУ ПОСЛОДАВАЦА 2017

Национална служба за запошљавање (НСЗ) од 22. новембра спроводи „Анкету послодаваца 2017“, у циљу континуираног праћења потреба тржишта рада. Овогодишња анкета је седма заредом и њоме ће бити обухваћено око 5.000 послодаваца из свих области рада.

Анкетари НСЗ интервјуисаће у наредних месец дана послодаваце широм Србије о њиховим плановима запошљавања, неопходним вештинама и знањима које потенцијални запослени треба да поседују. Резултат, као и у случају претходних анкета, користиће се за процењивање ситуације на тржишту рада, за усклађивање услуга и мера које пружа НСЗ са потребама привреде, као и за побољшање квалитета наших услуга. Сврха Анкете послодаваца је и идентификација дефицитарних занимања – у свим регионима, као и по привредним секторима. Добијене информације биће од значаја за НСЗ, образовне институције и за саме послодавце.

На подручју Подунавског округа у општинама Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана биће анкетирано око сто послодаваца.

Висок ниво учешћа компанија у истраживању је од кључног значаја. Без сарадње малих, средњих и великих компанија са НСЗ, амбициозни резултати, који су од користи за цело друштво, можда неће бити постигнути. Само заједничким радом допринећемо сагледавању реалних потреба и даљњем развоју тржишта рада у Србији.

Извор НСЗ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nsz-sprovodi-anketu-poslodavaca-2017/