ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ ПРОШИРИЛА КАПАЦИТЕТЕ ЗА COVID ПАЦИЈЕНТЕ

ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци није још увек постала звнично COVID болница, како је било најављено из министарства, међутим због великог броја пацијената проширени су капацитети за пацијенте са симптомима коронавируса.

По речима др Николе Ристића, директора ОБ „Стефан Високи“, Инфективно одељење има 15 кревета и тренутно су сви попуњени са пацијентима који имају средњу и тежу клиничку слику, тако да је одвојено још једно одељење на четвртом спрату болнице са 40-50 кревета где ће се смештати пацијенти из Плане и Паланке са тежом клиничком сликом.

Др Ристић је апострофирао да тренутно располажу са довољно опреме и медицинског особља, као и да се тестирања последњих дана раде у већем обиму.

У Смедереву је ОБ „Свети Лука“ проглашена за Ковид болницу и у њој је смештено 16 пацијената из Смедерева а ноћас је примљено и 14 пацијената из Београда, тако да их је сада 30 у овој здравственој установи.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ob-stefan-visoki-prosirila-kapacitete-za-covid-pacijente/

2 comments

    • Aleksandar on 08/07/2020 at 18:47

    Zašto neke od seoskih ambulanti ne adabtirate u mesta za oporavak naročito onih koji su u bolnici zbog fizičkih povreda i tako rasteretili bolnicu i prestali da pacijente puštate kući pre vrenena i punog oporavka.
    Samo u Azanji se ne koristi 2/3 prostorija zgrade ambulante duže od 20 godina

    • Učitelj on 07/07/2020 at 16:09

    Direktore bolnice Nikola Ristiću, ne kaže se „odelenje“ već „odeljenje“!!! Sa „lj“ direktore! Jedna od najvećih gramatičkih i pravopisnih grešaka! Sramota direktore, sramota za jednog lekara!

Komentari su onemogućeni.