ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НЕДЕЉЕ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА У ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ИЗ АЗАЊЕ (ВИДЕО)

azanja-parlamentНедељу парламентаризма, по други пут, организовале су Народна скупштина Републике Србије у сарадњи са иницијативом „Отворени парламент“. Она представља серију догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине.

Основна школа „Радомир Лазић“ из Азање је била овогодишњи партнер па је у оквиру Недеље парламентаризма организовала посету за 27 својих ученика Дому Народне скупштине Републике Србије на Дечјем дану. Дечjи дан отворила jе заменица председника Oдбора за права детета Mилена Бићанин, а у наставку програма присутнима се обратио Далибор Стоjановић из Дечjег културног центра Београда, док су ученици Oсновне школе „Влада Aксентиjевић“ извели интерактивну монокомедиjу „Mали принц“, Стефана Mичановића. Током обиласка ученици су били у прилици да погледају изложбу „Шта за мене значи парламент?“ и учествују на едукативној радионици.

Сутрадан, 9. новембра 2016. године, организована је трибина, за ученике 7. и 8. разреда. под називом „Парламентаризам у Србији током ХIХ и ХХ века“. Трибину су као модератори водили Дамир С. Живковић, дипл. историчар, и Сава Самарџић, МА историчар. Трибина се бавила питањима постанка, развоја и значаја Народне скуштине у држави Србији.

Овогодишњи слоган „Недеље парламентаризма“ гласио је „Имате реч“.

Више о свим активностима везаним за „Недељу парламентаризма“ можете прочитати на: http://www.nedeljaparlamentarizma.rs/

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/obelezavanje-nedelje-parlamentarizma-u-os-radomir-lazic-iz-azanje-video/