ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ НАПРАВИЛЕ ПРОБЛЕМЕ У ПОЈЕДИНИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ

У протеклим сатима на територији Моравичког округа и у западној Србији пало је преко 40 литара кише, што је изазвало изливање појединих река као и поплаве у бројним домаћинствима. Куће мештана у чачанским насељима Атеница, Обреж, Трнава, Лозница и Кулиновцима су под водом, а слична ситуација је и у Љубић пољу. Лозничка река се излила из свог корита и тренутно тече путем.

И у општини Топола иако киша није била јаког интезитета, али због већ повећаног водостаја река од претходних падавина излила се Каменица.

Обилна киша пала је и у Ивањици, али није изазвала додатне проблеме и поплаве. Међутим, због лоших временских услова машине нису могле да крену у голијска села где су поједина домаћинства и даље одсечена.

Снажна киша која је падала током ноћи на већем делу територије Србије, направила је проблеме житељима и Младеновца.

У Аранђеловцу је због обилних падавина уведена ванредна ситуација, преноси РТС.

Река Кубршница, оштетила је део путева, поплављени су стамбени и пословни објекти у центру Аранђеловца, а бујице су носиле и путницка возила, наводи Јавни сервис.

У Аранђеловцу су интервенисале ватрогасне и екипе Хитне помоци.

Што се Паланке тиче за сада није било проблема и већих падавина које би довеле до неких нежељених ситуација, осим ако Вас киша није затекла на улици без кишобрана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/obilne-padavine-napravile-probleme-u-pojedinim-delovima-srbije/