ОБЈАВЉЕНА ЛИСТА 2500 МЛАДИХ ПОЉОПРИВРЕДНИКА КОЈИ ЋЕ ДОБИТИ ПОДСТИЦАЈЕ

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да ће 2.500 младих пољопривредника, који су конкурисали за бесповратна средства код државе, бити исплаћено са по 12.000 евра за своју производњу.
“Данас је објављена ранг листа младих пољопривредника који су конкурисали, а било је више 5.000 захтева”, рекао је Недимовић.

Објављена бодовна листа садржи имена 5.572 укупно пријављених младих пољопривредника и пољопривредница на конкурс, на којој је највише рангирани онај са 84 бода од могућих 100.

Он је оценио да је важно да држава препозна младе у срединама које су девастиране и додао да се два пута више новца улаже у младе него претходних година.

“У првих десет на листи су општине Житорађа, Блаце, Мерошина, то су средине где нам требају људи”, рекао је он и додао да се улаже у секторе који су потребни.

Управа за аграрна плаћања је објавила бодовну листу поднетих пријава на Kонкурс за подношење пријава за остваривање подстицаја за подршку програмима који се односе на диверсификацију дохотка и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз подршку младим пољопривредницима у 2019. години.

Максимални износи бесповратних средстава су 1.500.000 динара, који у даљем периоду морају да са оправдају.

Подносилац пријаве на Kонкурс има право на приговор на своје место на овој бодовној листи, у року од 15 дана од дана објављивања Бодовне листе на званичној интернет страници Управе.

По коначности одлука о приговору, Управа објављује коначну Ранг листу уредних пријава на Kонкурс на званичним интернет страницама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе.

Бодовна листа пријава на Конкурс за младе пољопривреднике

Image by Loren King from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/objavljena-lista-2500-mladih-poljoprivrednika-koji-ce-dobiti-podsticaje/