Početna » ОБЈАВЉЕНИ КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ РАСПОДЕЛЕ УЧЕНИКА ПО СРЕДЊИМ ШКОЛАМА: Упис од 2. до 6. јула

ОБЈАВЉЕНИ КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ РАСПОДЕЛЕ УЧЕНИКА ПО СРЕДЊИМ ШКОЛАМА: Упис од 2. до 6. јула

Коначни резултати расподеле ученика по средњим школама и образовним профилима објављени су на порталу Моја средња школа, а министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела је свим ученицима успешан упис у средње школе и даљи наставак школовања и истакла да су Министарство просвете и Влада Републике Србије омогућили додатне ресурсе и подршку за већу ефикасност и краће рокове за добијање информација о резултатима.

У првом кругу распоређен је 59.091 ученик. У једну од прве три жеље распоређено је 81,43 одсто ђака, што је добар резултат, јер су ученици и њихови родитељи или други законски заступници добро сагледали успех и остварене бодове на завршном испиту, истакла је министарка, додајући да је по првом опредељењу распоређено је 35.863 ученика, по другом 8.147 и трећем 4.163 ученика“.Она је навела да су најтраженији образовни профили у подручја рада здравство и социјална заштита у медицинским школама, а од осталих школа посебно висок индекс популарности је био за средње школе – Гимназија Јован Јовановић Змај у Новом Саду, Средња туристичка школа на Новом Београду – хотелијерко-ресторатерски техничар, као и за Ваздухопловну академију – авио-техничар за ваздухоплов и мотор.

Сваки ученик је имао право да искаже 20 различитих опредељења за образовне профиле.

Упис од сутра

Упис у средње школе моћи и ове године да се обави потпуно електронским путем, и из иностранства, коришћењем наведеног портала Моја средња школа почев од 2. до 6. јула 2024. године, или одласком у средњу школу.

У уторак, 2. јула ученици који нису распоређени у првом уписном кругу моћи ће преко портала Моја средња школа или непосредно у основној школи да предају листу опредељења, док ће 3. јула бити објављен распоред ученика по средњим школама и образовним профилима у другом уписном кругу.

„У четворогодишње образовне профиле уписано укупно је 48.966 ученика, од чега у гимназије 15.108. У трогодишње образовне профиле уписано је 10.125 ученика, рекла је министарка.

Она је навела да после првог уписног круга, нераспоређених ученика, њих 1.524, има могућност да се у другом уписном кругу упишу на преостала слободна места. У четворогодишњим профилима преостало је 7.866 места, док је у трогодишњим тај број је 3.783.

Када је у питању паланачка општина у све три средње школе има 412 места за будуће средњошколце. „Паланачка гимназија” планира 5 одељења и 132 ученика. СШ „Жикица Дамњановић” 112 ђака – 4 одељења III и IV степена –по дуалу, док МЕШ „Гоша” уписује 168 ученика у 6 одељења такодје III и IV степена по дуалу.

Ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року, моћи ће то да ураде 14, 15. и 16. августа 2024.године.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept